Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Bencsik Andrea lézerszemű

Bencsik Andrea

Vélemény:
Nagyon boldog vagyok, hogy belevágtam, és nem tartottak vissza a rémhírek sem. Teljesen megváltozott az életem, sokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Szemműtétet ezelőtt 15 évvel szerettem volna elvégeztetni egy intézményben, de azt mondták akkoriban az én szememet nem lehet műteni, azóta szerencsére annyit változott a technológia, hogy a lézeres szemműtétnek köszönhetően 3-3 perc leforgása alatt fájdalommentesen meg lehet szabadulni örökre a szemüvegtől. -3,5 dioptriás 0,75 cyl volt mindkét szemem a műtét előtt.

Mikor megszületett a kisfiam tavaly májusban akkor elhatároztam, amennyiben alkalmas leszek a lézeres szemműtétre, akkor amint lehetséges megműttetem a szememet én is, hiszen egy kisgyereknek jó „játékszer” a szemüveg, állandóan belenyúlkál amitől maszatos lesz, leveszi és persze emellett amúgy is sokkal könnyebb az élet szemüveg/kontaktlencse nélkül.

Tavaly decemberben elmentem alkalmassági vizsgálatra, ahol nagyon kedvesek voltak az ott dolgozók, hamar sorra kerültem, szinte nem kellett várakozni sem. Szerencsére megállapították alkalmas vagyok a műtétre, így egyből egyeztettünk is időpontot a beavatkozásra. Femto lézerkezelést választottam, hiszen ez a legmodernebb eljárás, ez jár a legkevesebb kellemetlenséggel, csupán 3 hétig kell szemcseppeket használni,és 1 hónapig napszemüveget.

A műtét napja előtt szinte aludni sem tudtam annyira izgultam, de reggelre felszívtam magam, és tudtam nem történhet baj, csak pozitívan szabad hozzáállni. Reggel 9-re volt időpontom, először leolvastatták velem a betűs táblát, biztos-e ami tuti, nem-e változott a dioptria, ezután kaptam érzéstelenítő szemcseppeket majd a folyosóra ültettek, a műtő elé.

Nagyon izgultam hiszen tudtam lassan én kerülök sorra, de az megnyugtatott hogy sorban jöttek ki előttem az emberek a műtőből akik még alig 10 perce szinte „vakon” sétáltak be, majd csodálkozva jöttek ki, hogy látnak szemüveg nélkül.

A műtét hamar lezajlott, az orvos nagyon kedves volt, folyamatosan mondta mikor mit csinál éppen, visszaszámolt mikor a lézer dolgozott ami nagyon megnyugtatott. Fájdalmat nem igazán éreztem, a legkellemetlenebb része az volt mikor a lézer beszippantotta a szemem,

amitől erős nyomást éreztem, de inkább kellemetlen volt mint fájdalmas. Mikor vége lett a műtétnek felültem, és először körbenéztem, megijedtem mert bár tényleg élesen láttam a faliórán a számokat, de iszonyat homályos volt minden. Az orvos és az asszisztens megnyugtatott ez teljesen normális másnapra ez ki fog tisztulni. Így is lett. Másnapra már beállt minden, és tökéletesen láttam, bár a szemcseppek miatt időszakosan homályosan láttam oldalra, mert kiszáradt a szemem tőle, de műkönny használat mellett ez is elmúlt.

Nagyon boldog vagyok, hogy belevágtam, és nem tartottak vissza a rémhírek sem. Teljesen megváltozott az életem, sokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Köszönöm minden ott dolgozónak a kedvességet, gyorsaságot, és nem utolsó sorban a doktor úrnak, hogy tökéletesen látok, mindkét szemem 120%-os lett.

Köszönettel, és örök hálával:

Bencsik Andrea