Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Deák Szilvia lézeres szemműtét vélemény

Deák Szilvia

Vélemény:
"A lézeres szemműtétnek hála végre megszabadultam a kontaktlencse okozta állandó szemgyulladástól."

Deák Szilvi nem csak testépítőként és fitnesz modellként tevékenykedik, de sport és személyi edzőként is dolgozik. Egyértelműen kijelenthető az, hogy számára rendkívül fontos, hogy az edzések mindig jól menjenek, ám szemüveges lévén sokszor volt számára akadályozó tényező a látást segítő eszközök viselése. Rossz látása miatt már egészen kiskorától kezdve hordott szemüveget, majd kontaktlencsét, melyek igencsak megnehezítettek az életét sportolás közben. A kontaktlencse miatt szinte állandóan ki volt a szeme téve valamilyen fertőzésveszélynek, ki is alakult nála mind a két szemére szaruhártya fekély. Az állandó gyulladás miatt a szemében a lencsét csak korlátozott ideig hordhatta, folyamatosan kellett a szemüveggel helyettesítenie, ami a versenyre való felkészülés során és a színpadon is zavaró volt számára. Szeretett volna végleg megszabadulni ettől a problémától, ezért is döntött úgy, hogy felkeresi a Budai Szemészeti Központot és lézeres szemműtéten esik át.

A műtét napján izgatott volt, és nagyon várta, hogy sor kerüljön a beavatkozásra. Annak ellenére, hogy már előzőlegesen kapott felvilágosítást arról, hogy egy gyors és zökkenőmentes operációra kerül sor, mégis kicsit félt, hiszen nem tudta, hogy pontosan hogyan is képzelje el a lézeres szemműtétet. Meglepődött, hogy tényleg mennyire gyorsan végeztek mind a két szemével a beavatkozás során, és megkönnyebbült, hogy ahogy ígérték, fájdalommentes is volt, így egy kimondottan jó élményként gondol vissza erre a napra. Deák Szilvin Zero-Touch 7D kezelést alkalmazott Dr. Pék Anita azért, mert mind a két szemén szaruhártya fekély volt korábban. Közvetlenül a műtét után nagyon meglepődött, hogy egyből jól látott, ám a fények zavarták, és érezte, hogy pihentetni is kell a szemeit. Egy napig otthon sötétben tevékenykedett, és szükség esetén napszemüveget hordott, ám következő napra már sokkal jobban érezte magát.

Mint minden műtét után, itt is kellett egy kis regeneráció a szemeinek, ez a korábbi szemproblémája miatt kicsit hosszabb ideig tartott nála, és minimális fájdalmat is tapasztalt a gyógyulás első napjaiban, ám ezt könnyen átvészelte. A látása a beavatkozást követően folyamatosan javult, körülbelül másfél hónap után érezte azt, hogy teljesen kitisztult. Nagyon megörült, amikor edzés közben az edzőterem egyik végéből eltudta olvasni, mi van a terem másik végében lévő táblára írva, valamint annak, hogy a falon lévő óra számlapját is tökéletesen látja. Sokkal könnyebbnek érzi így az életet, és nem is csak feltétlen azért, mert a sportolás során már nem kell a szemüveg és kontaktlencse okozta problémákkal megküzdenie, de például vezetés során is tapasztalja, mennyivel egyszerűbb így éjszaka a volán mögé ülni. Nagyon boldog, amiért a Budai Szemészeti Központot és Zero-Touch 7D kezelést választotta, és hálás az itt dolgozó csapatnak.

Nézd meg Deák Szilvi élménybeszámolóját videónkban!