Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Gökler Kriszti influencer lézeres szemműtét vélemény

Gökler Krisztina

Vélemény:
“Úgy érzem, hogy most, a lézeres szemműtét után nyílt csak ki számomra igazán a világ!”

Gökler Kriszti neve sokaknak ismerős lehet, hiszen igencsak szerteágazó tevékenységeket folytat. Egyrészt táplálkozási tanácsadóként és fitness, valamint életmód bloggerként segít az embereknek, másrészről influenszerként is munkálkodik, de akár Zabkásakirálynőként is ismerhetik azok, akik kedvelik a vlogjait. Nem sokszor beszélt még azonban arról, hogy miután gyermekként, már 7 évesen szemüveget kellett hordania, egész életében arra vágyott, hogy mindenfelé segédeszköz nélkül is újra jól láthasson.

“Nem szerettem szemüveget hordani, már maga a tudat is kellemetlen volt, hogy valami plusz eszközt kell viselnem a fejemen, de a kontaktlencse is zavart a sportolás során, mivel folyamatosan ügyelnem kellett, nehogy sérüljenek a lencséim, illetve ha párás volt a levegő, vagy kiszáradtak a szemeim, kellemetlen érzés volt viselni a kontaktlencsét” – számolt be műtét előtti tapasztalatairól Kriszti. Éppen azért döntött a lézeres szemműtét mellett, hogy ennek a két eszköznek végleg búcsút mondhasson, a választása pedig a Budai Szemészeti Központra esett, amit az egyik nagyon kedves ismerőse, Jancsa Jani gasztro vlogger ajánlott neki. 

“A műtét napján természetesen volt bennem egy kicsi félelem is, de sokkal inkább izgatott voltam, mivel el sem tudtam képzelni, milyen lesz élesen látni magam körül mindent szemüveg és kontaktlencse nélkül” – mondta Kriszti. “Mivel a Budai Szemészeti Központban mindenki nagyon segítőkész és kedves volt körülöttem, így ez a minimális félelmem is gyorsan elszállt. Az előzetes tájékoztatásnak hála tisztába voltam azzal, hogy egy gyors műtétről lesz szó, mégis meglepődtem, hogy mennyire hamar túl is voltam ezen a 10 perces lézeres beavatkozáson, illetve a műtét előtt kapott szemcseppeknek köszönhetően nem éreztem semmi fájdalmat. A műtét alatt egy zöld fényt kellett figyelnem, aztán néhány másodpercre egy furcsa hangot hallottam és szagot éreztem, ami egy kicsit megijesztett, de az orvos a műtét alatt folyamatosan mondta, hogy éppen mi történik velem, ami mindig megnyugtatott.  Ezt követően azonban már véget is ért az operáció, miután pedig felültem és megkérdezték tőlem, látom-e, mennyit mutat a falon lévő óra, nyugalom és boldogság fogott el, mert nem csak az órát, hanem minden mást is tökéletesen láttam, ami elmondhatatlan érzés volt”- mesélte Kriszti meghatottan.

Abból kifolyólag, hogy az Kriszti szemén csak a Zero-Touch 7D kezelést lehetett elvégezni, tisztában volt azzal, hogy lassabb és kicsit fájdalmasabb lesz a gyógyulási folyamata. “Az első két napot emelném csak ki, amikor kimondottan fájdalmat éreztem: sokat könnyeztek a szemeim, de a csípő és szúró érzés okozott leginkább kellemetlenséget.” – mesélte. A két nap leteltével viszont ezek a tünetek megszűntek, és Kriszti határozottan állította, hogy ennyi kis szenvedést megért a végeredmény! Az első hónapos kontroll vizsgálaton kiderült, hogy nagyon jól sikerült a beavatkozás, amit ő is érzett, hiszen sem szemüveggel, sem pedig kontaktlencsével nem látott soha ennyire tökéletesen. “Úgy érzem, hogy most, a lézeres szemműtét után nyílt csak ki számomra igazán a világ, az élet minden területén könnyebben boldogulok már a szemüvegem nélkül, legyen szó vezetésről, vagy éppen a kisfiam körüli teendők ellátásról” – osztotta meg tapasztalatait Kriszti.

Ha szeretnéd személyesen is meghallgatni Gökler Kriszti élménybeszámolóját a lézeres szemműtétről, nézd meg videónkat!