Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Horváth Kincső Art - TikTok - látásjavító lézeres szemműtét vélemény

Horváth Kincső

Vélemény:
,,Amióta átestem a lézeres szemműtéten ezernyi kép született meg a fejemben"

Horváth Kincső, akit kreatív TikTok videóiból ismerhetünk, lézeres szemműtéten esett át a Budai Szemészeti Központban. Kincső szeme elmondása szerint már régóta nagyon rossz volt, 11 éves kora óta hordott szemüveget, amit sosem szeretett. Emiatt hamar megfogalmazódott benne a gondolat, hogy szeretne végleg megszabadulni tőle, hiszen viselése zavarta a mindennapi tevékenységekben és utólag az is kiderült, hogy látása még 100%-sem volt a segédeszközzel. „Gyerek mellett még inkább problémát jelentett a szemüvegviselés, a kislányom folyamatosan leverte, összetapogatta, és az éjjeli felkeléseknél sem volt praktikus”- emlékszik vissza a tartalomgyártó.

Kincső biztos volt abban, hogy Budapesten szeretné megműttetni a szemét, így elsősorban ismerősöktől kezdett érdeklődni afelől, hol lenne érdemes elvégezni a lézeres szemműtétet, és így esett a választása a Budai Szemészeti Központra. ,,A műtét napján nem féltem a beavatkozástól, igazából amiatt jobban izgultam, hogy mindent bepakoltam-e, mert vidékről érkeztem” – emlékezett vissza Kincső. Elmondta, hogy a vizsgálatok során már eloszlatták a félelmeit, hiszen mindenki nagyon kedves és profi volt, viszont azt is bevallotta, hogy közvetlen a műtét előtt, még ő is kicsit ideges lett. De nem volt rá oka, hiszen úgy emlékszik vissza, hogy a beavatkozás körülbelül 10 percig tartott és nem is tűnt többnek, nem volt fájdalmas, azonban néha kissé kellemetlen érzés volt, hogy a szemét kezelik.

Kincső Z Femto 7D lézeres szemműtéten esett át, ami a leggyorsabb gyógyulási időt kínáló lézeres kezelés szemészetünkön. A műtétet Dr. Nagymihály Attila végezte, aki a szemészet intézetvezető főorvosa. ,,Amikor felültem és el tudtam olvasni a feliratokat akkor nagyon meghatódtam, hiszen már 18 éve nem volt erre példa”. A műtét utáni első pár órában enyhe homokszemérzést és ködfátyolt tapasztalt, de már élesen látott. ,,Amikor visszamentünk a szállásunkra én megnéztem minden téglát az épületeken és az összes feliratot. Még az ablakból is kilógtam a hotelben, hogy mindent jól láthassak” – emlékszik vissza nevetve. Kincső minden előírást betartott a műtét utáni gyógyulási időszakot illetően, és 2-3 nap alatt el is múlt az idegentest-érzés, illetve mindenféle kellemetlen tünet, amit tapasztalt a beavatkozás után.

,,A lézeres szemműtét óta rengetegen jegyzik meg, hogy milyen szép szemem van, és végre nem takarja el a szemüveg”- jegyzi meg mosolyogva a Kincső. Azt is hozzáteszi, hogy mekkora pluszt ad a munkájában és a festésben is, hogy nem kell szemüveget hordania: ,,Régebben, amikor elléptem a festménytől még szemüvegben sem láttam jól, de most teljesen máshogy nézem a természetet, amiből inspirálódok és a lézeres szemműtét óta már ezernyi kép született meg a fejemben”.