Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Klem Viktor

Klem Viktor

Vélemény:
Annyira barátságos és kedves, odaadó és figyelmes volt mindenki, hogy én úgy járkáltam kontrollokra, vizsgálatokra és műtétekre a Budai Szemészetre, mintha régi barátaimhoz jönnék.

Klem Viktor színész, előadó, rendező. A 011 Alkotócsoport tagja. Legutóbb a Kölcsönlakás nagy sikerű magyar játékfilmben szerepelt, de országos ismertséget a Hacktion: Újratöltve című televíziós sorozattal szerzett. Folyamatosan több darabban és tévés produkcióban is játszik. Rendszeresen láthatjuk a Mintaapák című TV2-es sorozat főszereplőjeként.

Klem Viktornak viszonylag későn, felnőtt korában jött elő látással kapcsolatos problémája. Miután gyakran fájt a szeme és a feje orvoshoz fordult. Ekkor a jobb szemén -1,5-ös dipotriát, a bal szemén -1,75-ös dioptriát diagnosztizáltunk. Szemüveggel és kontaktlencsével is próbálkozott, de a lencse irritációt okozott, a szemüvegben pedig börtönben érezte magát.

Színészi munkája miatt rendkívül fontos számára a tökéletes látás. A színpadon gyakran játszott olyan fényviszonyok között, ahol a szemüveg, kontaktlencse zavarta. Egy-egy szerepnél is zavaró lehet a szemüveg, lencse használat, ha éppen arcon öntik vízzel, a lencse elmozdulhatott, amit előadás közben nem lehet gyorsan megigazítani, a szemüveget törölgetni, tisztogatni kell, hogy újra tiszta legyen a látás.  Ezt a jelenet dinamikája nem biztos, hogy megengedi.

“Viktor nagyon örült amikor tájékoztattuk, hogy alkalmas a FEMTO lézeres szemműtét kezelésre. A műtét során minden rendben zajlott, a kezelés egyik szemén 160%-os, a másik szemén 120%-os látásélességet eredményezett. Az eltérés azonban a mindennapokban zavarta Viktort. Bár szerencsére ritkán van rá szükség, Viktor esetében mégis előfordult, hogy egy második kezelés vált szükségessé. A gyengébb szemén az eredeti műtét után 3 hónappal az elsőhöz hasonló, apró korrekciós műtétet végeztünk. Ennek eredményeképp Viktor látása végül tökéletes lett” – mondja dr. Nagymihály Attila.

Kattintson a videóra, ha szeretné meghallgatni a Viktort, amint személyesen mesél a lézer szemműtétről.

Galéria: