Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Szabó Szilvia lézeres szemműtét vélemény cikk

Szabó Szilvia

Vélemény:
"A lézeres szemműtét után még fátyolos, homályos volt a látásom, de ahogy közeledett az este, egyre tisztább lett a kép."

Egy ideje már gondolkodtam azon, hogy el kellene menni lézeres szemműtétre, így végül a jövőbeli tervek sűrűjéből bátorkodtam a jelenbe emelni életemnek ezt a fontos, és most már azt mondhatom, szó szerint látásmódot változtató döntését.

A szemészet kiválasztását alapos utánajárás előzte meg: vélemények, videó beszámolók, ár/értékarányok feltérképezése, ill. számított az is, mennyit kell várni a műtétre. Mindent egybevéve, egyértelmű volt, hogy a Budai Szemészeti Központ számomra a nyerő.

Már a vizsgálat napja megalapozta a Központhoz fűződő pozitív élményem: szép, igényes környezet, kedves, hozzáértő asszisztencia, orvosi szakértelem.

A műtét napján egy egészséges szorongással érkeztem az OptiLASIK 7D lézeres szemműtétre, de minden annyira gyorsan, és gördülékenyen ment, hogy szinte alig maradt időm erre figyelni.

Maga a műtét abszolút fájdalommentes volt. Természetesen nem egy mindennapi eseményre jön ilyenkor az ember, így be kell vallani, amikor a szemünk körül „matatnak” kissé szokatlan tud lenni, de azt éreztem, abszolút biztonságban vannak a szemeim Dr. Jaros Katarina doktornő kezei között. Fontosnak tartom megemlíteni Friem Dávid optometrista és Burián Andrea optometrista nevét is, akik a szemműtét előtt és után hozzáértő szakértelmükkel és kedvességükkel alapozták meg a nyugodt és biztonságos légkört.

A lézeres látásjavítás napján még fátyolos, homályos volt a látásom (bevallom, picit meg is ijedtem), de ahogy teltek az órák, közeledett az este, egyre tisztább lett a kép. Fájdalmat, vagy bármilyen szúró, idegentest-, egyéb kellemetlen érzést nem tapasztaltam. Inkább olyan volt, mint mikor a kontaktlencse viselésétől nap végére elfárad a szemem.

Másnap reggel pedig hatalmas élmény volt, ahogy pásztáztam a lakásban azokat a dolgokat, amiket korábban nem láttam élesen – mint egy kisgyerek, aki először fedezi fel a dolgokat: itt egy naptár a falon, amin látom a számokat, ott egy könyv a polcon, aminek 2 napja még csak remélni mertem, hogy távolról is fogom látni a betűit. Alig vártam, hogy utcára lépjek, és újra meglássam a világ csodáit, immáron élesen, a saját szememen keresztül.

Hála és Köszönet van bennem!