Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Tomkó Bettina lézerszemű

Tomkó D. Bettina

Vélemény:
"Van aki viccesen bemutatkozik nekem, mert annyira más ember lettem szemüveg nélkül. Elképesztő élmény és érdekes tapasztalat 120%-os látással az élet."

Milyen volt a szeme a műtét előtt? Miben zavarta a kontaktlencse/szemüveg?

13 éves korom óta voltam szemüveges, ami akkoriban nagyon zavart, mert sosem állt jól a szemüveg és ennek gyermektársaim is hangot adtak. Sok negatív élményem volt orvosokkal, sokszor kaptam sajnos téves diagnózist. Amikor sportolni kezdtem, a szemüveg sok esetben akadályozott, de mivel -2-es volt a szemem, nélküle nehezen boldogultam. A kontaktlencse számomra nem volt opció.

Hogy, mikor döntötte el, hogy belevág a lézeres látásjavításba? Félt? Izgult?  

Egy újabb inkorrekt diagnózis és a sportolás közbeni kellemetlenségek miatt döntöttem el, ideje a műtétnek. Borzalmasan rettegtem a műtét előtt, de sok páciens véleményét elolvastam, a kollégám beszámolóját meghallgattam, aki szintén a Budai Szemészeti Központban műtette a szemét, illetve a technológiát is tanulmányoztam, ezek hatására mertem belevágni.

Milyen élmény volt a műtét napja?  

Nagyon féltem, de a Központban mindenki nagyon figyelmes volt, kaptam sok-sok jó szót és figyelmet. A műtőorvos végtelen kedvessége és profizmusa teljes mértékben megnyugtatott. Teljesen felesleges volt a félelmem. Hihetetlen, hogy a műtőben az ágyra fekve még nem láttam az órát a falon, 10 perccel később, mikor felültem, már igen. Nehéz volt visszatartani az örömkönnyeket.

Milyen azóta az élete? Miben változott meg?

Van aki viccesen bemutatkozik nekem, mert annyira más ember lettem szemüveg nélkül. Még mindig keresem a szemüveget néha és újra s újra meglep, hogy nélküle is látok, jobban, mint valaha. Elképesztő élmény és érdekes tapasztalat 120%-os látással az élet.