Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
adományozz szemüveget a rászorulóknak Adományozz szemüveget rászorulóknak

Adományozz szemüveget

Nem tudja, mit kezdhetne régi szemüvegével?

Semmiképp se dobja ki, ha már nem használja!

Segítsen régi szemüvegével azokon, akik nem tudnak alapvető, mindennapi tevékenységeket ellátni, mert nincs megfelelő anyagi keretük egy új dioptriás szemüveg megvásárlására.

A Budai Szemészeti Központ (Tartsay Vilmos utcai 14.) használt szemüveg gyűjtőpontként működik.
Hozza el személyesen vagy küldje el postán, ha van feleslegessé vált

  • felnőtt vagy gyermek méretű,
  • “+” vagy ”-” dioptriás
  • szemüvege, napszemüvege!

Szemészetünkön munkatársaink összegyűjtik az adományokat, és továbbítják a Baptista Szeretetszolgálathoz és a Hajnalfény Egyesülethez, akik a eljuttatják az adományokat a rászorulókhoz.

Lézeres szemműtét - szemüveg válogatás

Alkalmas vagyok?

Z FEMTO 7D lézeres szemműtét
Fájdalommentes, ultramodern lézertechnológa

Ha távolra nem lát jól és dioptriája -12 és +4 között van, töltse ki az online alkalmassági tesztet!

Érdemes eljönnie a műtétet megelőző alkalmassági vizsgálatra? Megadott adatai alapján személyre szabott választ kap 48 órán belül.

Vizsgálati helyek: Budapest, Debrecen

A Baptista Szeretetszolgálatról

Baptista szeretetszolgálat - adományozz szemüveget - lézeres szemműtét

A Baptista Szeretetszolgálat naponta megközelítőleg 30 ezer embert segít, ezzel az ország egyik legnagyobb segélyszervezeteként tartják számon. Támogatást nyújtanak a hajléktalanoknak, az időseknek, részt vesznek az emberkereskedelem elleni küzdelemben, menedéket nyújtanak a katasztrófa károsultaknak, de ez mind csak töredéke annak a segítő munkának, amit a szervezet végez.

A Budai Szemészettel közösen azoknak a rászoruló emberek segítenek szemüveghez jutni, akik a szociális helyzetükből kifolyólag nem rendelkeznek olyan anyagi tőkével, ami megengedné, hogy új szemüveget, valamint napszemüveget vásároljanak maguknak.

 

Hajnalfény Egyesület

 A Hajnalfény Egyesület  fő célkitűzése, hogy a rászorulók megfelelő szemészeti vizsgálatban részesüljenek, illetve, hogy megkapják a számukra megfelelő korrekciót szemüveg formájában, ha szükségük van rá. Tapasztalatuk szerint a szűrővizsgálaton résztvevő hátrányos helyzetű gyerekek 15%-a rosszul lát és sajnos a család anyagi háttere nem teszi lehetővé, hogy új szemüveget vásároljanak. ,,Pedig számukra a szemüveg egyben a jövőjük záloga is, hiszen a jó látás biztosítja, hogy tanuljanak és önálló, magabiztos felnőtté válhassanak” – teszi hozzá Dr. Szalai László, a Hajnalfény Egyesület egykori vezetője és szemész orvosa.

A Hajnalfény Egyesület munkatársai a szűrések során az adományozott szemüvegek többségét keretként tudják felhasználni. Van azonban néhány szerencsés eset, amikor a páciens szemészeti paraméterei egybeesnek valamelyik szemüveg paramétereivel, ami lehetővé teszik, hogy ne csak a keret, hanem a benne levő lencse is új tulajdonosra találhasson. 

Dr. Nagymihály Attila - Budai Szemészeti Központ

“A Budai Szemészeti Központban életminőség javító lézeres szemműtéteket végzünk, ezzel sok embernek visszaadjuk a korlátok nélküli éleslátás szabadságát. Elszomorító, hogy miközben ez a modern technológia egyre több ember számára elérhető, vannak olyan gyengénlátók, akik azért nem képesek dolgozni, tanulni, mert nem tudják kifizetni egy dioptriás szemüveg árát. Örülünk, hogy a szemészeti klinikánkon folyamatosan gyűlő használt szemüvegeket a Baptista Szeretetszolgálatnak és a Hajnalfény Egyesületnek köszönhetően ilyen hátrányos helyzetű felnőtteknek és gyerekeknek ajánlhatjuk fel”Dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa.

Friss híreink
Lehet-e katona vagy rendőr, akinek lézeres szemműtétje volt?

Lehet-e katona, rendőr, akinek rossz a szeme vagy lézeres szemműtétje volt?

Tovább
Kovács Patrícia - lánya - éjszakai kontaktlencse - orthokeratológiai lencse

Kovács Patrícia lánya éjszakai kontaktlencséjéről mesél

Tovább
idegentest-érzés - valami a szemben - idegentest -szemszárazság

Miért érezzük úgy, mintha lenne valami a szemünkben?

Tovább
Műkönny, szemcsepp használat száraz szemre - a tartósítószer mentes műkönnynek nincs mellékhatása

Viszkető, száraz szem? Milyen műkönnyet válasszunk?

Tovább