Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Anger Zsolt trifokális műlencse műtét vélemény

Anger Zsolt

Vélemény:
"A szemlencse műtét után mellbevágó élmény volt, hogy újra látok. "

Anger Zsolt színészt, rendezőt valószínűleg az Aranyélet című HBO sorozatból ismeri a többség, de biztos vannak akik Ewan McGregor szinkronhangjaként gondolnak rá. A Főmenüben Széll Tamás oldalán főzőtudományát is bemutatta.

Zsolt látásjavító szemlencse műtéten esett át a Budai Szemészeti Központban, trifokális műlencsét kapott. A színész végül egy évvel az után jött el alkalmassági vizsgálatra, hogy először beszéltünk a lehetőségről, de még ekkor is sokat őrlődött, hogy rászánja-e magát a kezelésre. Ez érthető is, hisz a látás mindekinek drága kincs.

Zsolt a trifokális műlencse műtétet előtt már közelre és távolra is kizárólag szemüveggel látott. Rendezőként és színészként problémát jelentett, hogy egyrészt a forgatókönyv szöveget is tudnia kellett olvasni, de a kollégák arcát is látnia kellett. Az állandó szemüveg cserélgetés nem volt praktikus. Végül a munkájában és hobbijában is annyira zavarta a szemüveg, hogy belevágott a műtétbe.

Zsolt a műtétet nem élte meg kellemetlennek, a mikroszkóp erős fénye zavarta kicsit, de ahhoz is gyorsan hozzászokott és egy fantasztikus rajzfilm moziként írja le, amit az operáció közben látott.  A műtőből kilépve pedig nagy meglepetésként érte, hogy szemüveg nélkül tudott megnyugtató üzenetet írni párjának.

„Meghökkentő volt, hogy az ember negyed óra alatt varázsütésre visszakapja a látását. Mellbevágó élmény volt, hogy újra látok. Az a legérdekesebb, hogy el is felejtettem, hogy szemüvegem volt, pedig még csak 3 hónapja volt a műtét. Bár tartottam tőle, de semmiféle idegentest érzésem nincs a műlencse miatt” – mondja Anger Zsolt az interjúban.

Zsolt a látásjavító szemlencse műtétről szóló beszámoló videójában további érdekességeket mesél el a beavatkozásról, a műtét során megélt élményekről, ami igazán hasznos lehet a műtét előtt állóknak.