Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Széchenyi Kornél szemlencse műtét vélemény

Dr. Széchenyi Kornél

Vélemény:
"A szemlencse műtét gyorsan, fájdalommentesen zajlott. Nem izgultam, bíztam a doktor úr szakmai tudásában."

Fiatalabb koromban tökéletes volt a látásom, de sajnos 40 felett elkezdett romlani a szemem, ezért az utóbbi időben már olvasáshoz +2-es, monitornézéshez pedig +1,5-ös szemüveget használtam. Orvosként munkám során fontos a jó látás és sajnos nagyon zavart, hogy állandóan szemüveget kellett viselnem, ami gyakran bepárásodott a maszk alatt.

Ismerőseim korábban már átestek szemlencse beültetésen, így az ő tapasztalatuk és ajánlásuk alapján kerestem fel a Budai Szemészeti Központot, ahol Nagymihályi Attila doktor úr vizsgált meg és alkalmasnak talált a trifokális műlencse beültetésére. Három hét múlva meg is történt a műtét. A beavatkozásról és az azt követő teendőkről részletes tájékoztatást kaptam, beleértve az esetleges kockázatokat is. Ennek ellenére nem izgultam, mert bíztam a doktor úr szakmai tudásában és tapasztalatában. A műtét gyorsan, fájdalommentesen zajlott le. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt.

A látásjavító műlencse műtét után sem éreztem fájdalmat. A látásom homályos volt, mintha ködben lettem volna. Másnapra ez feltisztult és azóta már nem hordok szemüveget, mert anélkül is sokkal jobban látok. A műtét óta egy hét telt el, de már másnap dolgoztam. Azóta egyre jobb a látásom. Örülök, hogy megcsináltattam a szemeimet.