Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Polgár Tünde trifokális szemlencseműtét vélemény vizsgálat

Polgár Tünde

Vélemény:
“Életem egyik legnagyobb ajándékát kaptam a szemlencse műtéttel! Végre élesen látok!”

Polgár Tündének egészen kiskora óta problémát okozott, hogy nem lát élesen, illetve sok bántás érte őt a szeme miatt. Tünde szemproblémái nagyjából 3-4 éves korában kezdődtek, valamint viszonylag magas dioptria eltérés volt a két szeme között. Tünde folyamatosan, Svájctól Amerikáig több helyen is kereste a lehetőségeket, hiszen élete minden területén törekszik a tökéletességre, ám hosszú évekig nem talált olyan orvost, aki megoldást tudott volna ajánlani problémájára. “A nagy dioptria különbség miatt sem a kontaktlencsét, sem a szemüveget nem volt komfortos viselni, ráadásul egy ideje mindhárom távolságra különböző szemüvegeket kellett viselnem, ami mondanom sem kell, meglehetősen nagy macera volt” – meséli Tünde.

Szerencsére Dr. Nagymihály Attila vállalta, hogy segít Tündének abban, hogy újra élesen láthassa mag körül a világot segédeszköz nélkül. “A műtét napján nagyon ideges voltam, ám ugyanakkor vártam is, hogy túl legyek a beavatkozáson, hiszen tudtam, hogy életem egyik legnagyobb ajándékát fogom megkapni azzal, hogy visszakaphatom a látásomat! A műtét alatt is izgultam végig, de nyugtatott a tény, hogy a műtét a két szememen mindössze csak fél óráig tartott. A beavatkozás alatt nem éreztem semmilyen fájdalmat, igazából csak gyönyörű színeket láttam közben, mintha belenéztem volna egy kaleidoszkópba” – mondta Tünde mosolyogva. “Az operáció alatt végig nagyon kedvesek voltak velem, és a műtét után örömmel tapasztaltam, hogy már élesebben látok, mint korábban. A műtét után kaptam mindkét szememre egy-egy műanyag védő kagylót, így az aznap esti alvás nem volt a legpihentetőbb, de ez a védőeszköz másnapra le is került” –  emlékszik vissza.

“Tünde szemeinél bonyolult dioptriákról volt szó, különösen a bal szeme esetében. A szemlencse a szemnek az a része, ami a fókuszálásért felelős, Tünde trifokális szemlencse beültetése alatt ezt távolítottuk el, és cseréltük le műlencsére, amelybe úgymond bele van csiszolva a dioptria, ami a páciensnek szükséges, hogy szemüveg és kontaktlencse nélkül is minden távolságra jól lásson élete végéig” – mondja Dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa. Tünde esete azért volt összetettebb, mert a két szeme között nagymértékű dioptria eltérés volt, ezt korrigálták trifokális műlencsével, mely lehetővé tette számára, hogy rövid, közép és hosszú távra is élesen lásson.

“Az éleslátást, már a műtétet követő héten megtapasztaltam, el tudtam olvasni az apró betűket, kiélesedtek a kontrasztok és tűélesen láttam a TV képernyőt is. Sokkal szabadabbnak és magabiztosabbnak érzem magam a műtét óta, végre nem akadályoz semmi a mindennapi teendőimben, legyen szó videószerkesztésről, utazásról vagy sminkelésről! Minőségibb életet kaptam, a tökéletes látásnak azt a biztonságát, amit az elmúlt 50 évben nem tapasztalhattam meg. Úgy érzem, ez az egyik legnagyobb ajándék, amit valaha kaptam, hála Dr. Nagymihály Attilának és a trifokális szemlencse beültetésének”  – meséli boldogan Tünde.

Nézd meg Polgár Tünde beszámolóját fél évvel a trifokális szemlencse műtét után:

Polgár Tünde trifokális szemlencseműtét vélemény video play

Nézd meg Polgár Tünde személyes beszámolója a műtét előtti, és műtét utáni élményeiről:

Galéria: