Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Dr. Resch Miklós - szemész szakorvos - Budai Szemészeti Központ - látásjavítás

Dr. Resch Miklós

Med.Habil, PhD, Egyetemi docens, A Magyar Szemorvostársaság főtitkára
Rövid bemutatkozás:

Általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen szereztem 2000-ben, azóta a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikán végzek gyógyító, szemsebészi, kutató és oktató munkát. A rezidensképzést követően 2006-ban tettem szemészeti szakvizsgát. A szakképzéssel párhuzamosan kutatómunkát kezdtem. Eötvös ösztöndíjasként a németországi Erlangenben eltöltött kutatási időszak is hozzájárult ahhoz, hogy a szakvizsgával azonos évben, 2006-ban PhD fokozatot szerezhettem. Kutatási témám a szaruhártya sebgyógyulására irányul, elsősorban lézeres refraktív kezelések utáni elváltozásokat tanulmányoztam, továbbá az amnion membrán szövettani és gyógyszertani tulajdonságainak elemzését is végzem. Számos nemzetközi és hazai folyóiratban publikálok magyar, angol és német nyelven, alapkutatási és klinikai témákban egyaránt. Több, elsősorban retina betegségekkel kapcsolatos multicentrikus klinikai vizsgálatban veszek részt, GCP (Good Clinical Practice) tanfolyamot végeztem. Elkötelezettséget érzek a magas szintű betegellátás iránt a bizonyítékon alapuló orvostudomány (Evidence Based Medicine) irányelveit követve. 2019-ben megkaptam egyetemi docens kinevezésemet. 2022-ben A Fulbright ösztöndíj támogatásával közel fél éves tanulmányutat tölthettem a Bascom Palmer Eye Institute-ban, a floridai Miamiban, ahol mind a gyakorlati, kutató és oktatói munkában tudtam gyarapítani tudásomat. A Magyar Szemorvostársaság főtitkáraként tevékenykedtem 2016-2022-ig, jelenleg 2022 óta a társaság alelnöki tisztségét töltöm be. 2023-ban Hirschler Ignácz emlékéremmel jutalmazták szakmai munkásságomat.

Miért választotta a szemészeti pályát?
Az orvosegyetem első évei alatt a lézerek széleskörű alkalmazása ragadta meg a figyelmemet és fordított a szemészet felé, ahol a legtöbbféle lézer létezik. A sokféle lézer részben képalkotásra, azaz a szem egyes elemeinek akár sejtszintű vizsgálatára és különböző kezelésekre is alkalmas. A szem bármelyik alkotóelemén különféle lézerekkel formálhatjuk, alakíthatjuk úgy a struktúrákat, hogy az a látást javítsa, vagy egyéb betegséget, pl. látóhártya szakadást, vagy a cukorbetegség szövődményeket gyógyítson meg.

Mivel foglalkozik Dr. Resch Miklós?
Fő szakterületeim a szaruhártya és a szemfelszín betegségei – műtéti és konzervatív kezelésük, szürkehályog-sebészet, diabéteszes retinopátia, a retina betegségei és vitrektómia műtétek. Napi munkám jelentős részét betegek ambuláns és műtéti ellátása teszi ki. Igyekszem a betegellátás során meglátni az általános törvényszerűségeket. Minden egyes beteg panasza vagy gyógyulása központi kérdés, hiszen minden egyes nap folyamatos tanulást jelent. A látóélesség alapos vizsgálatára a multicentrikus klinikai vizsgálatokban szerzett tapasztalat segített, amelyekben több mint tíz éve részt veszek. A szemészeti vizsgálatok és műtétek egyaránt igen műszerigényesek. Minden egyedi panaszra speciális vizsgálóeszköz szolgáltat segítséget és adatot. Ebben a törekvésben nagy segítséget nyújt a Schwind Sirius rendszer, amely a rengeteg számadatból kiszámolja számunkra a választandó kezelés ideális paramétereit.

Mit tanácsol azoknak, akik fel szeretnék keresni Önt?
Kiemelten fontosnak tartom, hogy a beteg saját panaszait magától mondja el. Sokszor a megfogalmazás módja és a panaszok kifejtése már nagyon közel visz a diagnózis felismeréséhez. Elsődlegesek az alapvizsgálatok, amelyek függvényében a szerteágazó műszeres vizsgálatok közül elsődlegesnek tartom a megfelelők kiválasztását. A látásromlás különböző formákban és mértékben jelentkezhet, ezeket mindig komolyan kell venni és megvizsgálni. Minden ember számára a bizonyítékon alapuló orvoslás alapelveit követő egyénre szabott kivizsgálás és terápia a legcélravezetőbb és hatékonyabb megoldás.

Bizalommal forduljon hozzám!

Magánrendelésére jelentkezzen be az alábbi telefonszámon: