Freddienek súlyos szemészeti fertőzése volt

2018. 02. 6.

Freddie olyan fertőzéssel fordult hozzánk, ami végleges látásromlást is okozhatott volna! A gyulladást, amivel a Budai Szemészeti Központhoz fordult , többek között a kontaktlencse viselés okozta. Végül szerencsére jól reagált a kezelésre és teljesen visszanyerte a látását. Nagyon fontos, hogy gyulladás esetén azonnal forduljunk orvoshoz és betartsuk a kontaktlencse viselés szabályait!

Freddie szaruhártya fertőzés | Budai Szemészet

“Pontosan úgy szeretnék zenélni, mint ahogy Ők bánnak a betegekkel…” – mondta Fehévári Gábor Alfréd a Budai Szemészeti Központról

“Amikor az ember egészsége veszélyben van, hirtelen elkezdi értékelni… olyan természetes, hogy egészségesek vagyunk, pedig nem az… Aztán amikor menthetetlen a helyzet akkor szakemberhez fordulunk és csodát várunk, de van rosszabb is… Amikor belépünk a kórházba, és nem azt érezzük, hogy itt segíteni fognak… – mesélte Freddie.

Hasonló félsszel fordultam én is a Budai Szemészeti Központhoz akkor, amikor kezdtem attól félni, hogy valószínűleg nem kötőhártya-gyulladás az amitől nem látok 5 napja…

Nem gondoltam volna, hogy egy szemészeten a recepciótól kezdve mindenhol kedvesen fogadnak pedig így volt. Nyilván kellemetlen volt minden vizsgálat, de a tény, hogy a többi beteg a váróban, egyáltalán nem pánikolt, sőt jót beszélgettünk, sokat segített. Megnyugtattak: itt bizony segítenek… és így is lett… A stáb minden tagja kedves volt, de nem csak velem. Érezni lehetett a segíteni akarást minden megnyilvánuláson.

Végül kiderült, hogy szaruhártya gyulladás az a bizonyos “lehet hogy nem kötőhártya gyulladás”, ráadásul a lehető legkevésbé kívánatos fajtából. De segítettek. Mindannyian, a szaktudásukkal, kedvességükkel, és ha hat hétig is tartott, de a “komoly esély van arra hogy jelentős látáskárosodás marad vissza a gyulladás után” helyett, majdnem tökéletes a beteg szememmel is a vízus.

Azoknak akik nem szeretnének izgulni, azon, hogy vajon jó helyen vannak-e, és a megfelelő kezekben, meleg szívvel, és hála nekik, továbbra is két egészséges szemmel, bátran ajánlom a Budai Szemészeti Központot, továbbá Dr. Nagymihály Attilát és csapatát!”  – mondta Fehérvári Gábor Alfréd.

 

Dr. Nagymihály Attila leírta nekünk, hogy pontosan mi is történt Freddie szemével:

“Freddie már 10 éve kontaktlencsét visel. Eddig különösebb probléma nélkül tudta hordani a lencsét, de októberben a jobb szemén érzékenység, pirosság, fájdalom jelentkezett. Pár nap után jelentkezett a Budai Szemészeti Központban, ahol azt láttuk, hogy a jobb szemen, pont a szaruhártya közepén egy elég nagy kiterjedésű gyulladás van. – meséli a főorvos.  A gyulladás kinézete alapján először nagyon nehéz volt azt meghatározni, hogy milyen eredetű lehetett, mert a bakteriális gyulladás mellett felmerült annak a lehetősége is, hogy gomba vagy protozoon okozta. A kontaktlencsés fertőzések nagy kockázata az, hogy gyakran nem a szokványos kórokozók okozzák a gyulladást, és nagyon gyorsan okoznak nagy fokú károsodást, ami sokszor nem visszafordítható vagy gyógyítható.

Freddie esetében az alkalmazott erőteljes antibiotikum kezelés szerencsére már 1 nap után bizonyította, hogy olyan bakteriális fertőzéssel van dolgunk, amelyik jól reagál a kezelésre. Így is több mint 1 hónapig tartott, amíg a kezelés hatására a gyulladás teljesen megszűnt, és a szaruhártya úgy meggyógyult, hogy nem maradt vissza olyan jelentős heg, amely a látást tartósan rontaná.

Ez az eset is felhívja a figyelmet arra, hogy a szemészeti fertőzéseket nagyon komolyan kell venni, különösen, ha azok kontaktlencse viselés mellett jelentkeznek.”  – mondta Dr. Nagymihály Attila, intézetvezető főorvos.

Ha Ön is gyanakszik, hogy a kontaktlencse miatt gyulladás van a szemében, akkor foglaljon hozzánk időpontot azonnal!