5 dolog, amit tudnia kell, mielőtt lézeres szemműtét központot választ

2017. 08. 3.

Magyarországon több intézmény is végez lézeres szemműtéteket. Akármelyiket is választja: a Budai Szemészeti Központot, az Optimum Látásjavító Lézercentrumot, a Saint James Láss jól Szemészeti Központ, a Sasszem Klinikát, a Focus Medicalt vagy valamely más lézeres látásjavítást végző intézményt, az alábbi dolgokat mindenképpen tudnia kell, mert ezek a tények, minden napjainkban elérhető lézeres szemműtétre igazak.

Lézeres szemműtét | Hogyan válasszunk lézeres szemklinikát?
1

Ne csak látásjavító központot válasszon, hanem operáló orvost is!

Lehetséges, hogy egy központban már több 100.000 műtétet végeztek el, az Ön orvosa mégis csak a 10. lézeres műtétnél tart. Mindenképpen tájékozódjon, hogy ki fogja megműteni, kinek a kezébe adja a látását! Ne bízzon olyan látásjavító intézményben, ahol nem ismerheti meg az orvosát, orvosának szakmai múltját! Az is fontos, ha kételyei vagy kérdései vannak a beavatkozással kapcsolatban, orvosa mindenre készséggel és kellő szakmai tudással válaszoljon.

 

Lézeres szemműtét | Boronkay Péter műtét után
2

Válassza az Önnek legmegfelelőbb szemműtétet!

A lézeres szemműtéteknek alapvetően 2 nagy típusa van. Minden Magyarországon elérhető kezelés besorolható ebbe a két kategóriába. A kategóriákon belül természetesen vannak különbségek, melyekről fontos tájékozódnia.

Lebenyes eljárások: Z FEMTO eljárás, OptiLASIK lejárás, és minden olyan kezelés, amelynek elnevezésében lasik, femtolasik, intralasik szavak találhatóak, valamint a ZEISS VisuMax femto lézerrel végzett beavatkozások is ide tartoznak.

Nem lebenyes kezelések: PRK, No-touch PRK, Epi-LASIK. Ezen kezelések esetén a gyógyulás hosszabb és kellemetlenebb, illetve fél évig kell folyamatosan, szigorú szabályok szerint szemcseppeket használni. Sokkal több az életmódbeli korlátozás (napszemüveg, sport, stb). Emellett a látásélesség kialakulása is hosszabb.

A legfontosabb különbség a két nagy kategória között a gyógyulási időtartamban van: a nem lebenyes kezelések gyógyulása 4-5 napig fájdalmas, kellemetlen, ezért otthon kell maradnia a műtét után. A lebenyes kezelések ellentétben TELJESEN FÁJDALOMMENTESEK, és a gyógyulási idő is rövidebb a műtét után. „Szemészetünkön már elérhető olyan lézeres szemműtét is, ami után a gyógyulás csak pár óra kellemetlenséget okoz, másnap pedig kisebb korlátozások mellett már munkába is állhat az ember” – folytatja Dr. Nagymihály Attila intézetvezető főorvos.

3

Nézze meg, hol, milyen garanciát vállalnak a kezelés eredményére!

A lézeres látásjavítás eredménye a műszeres méréseket követően nagyon jól megtervezhető. A kezelőorvos a vizsgálatok után elmondja, hogy milyen reális cél érhető el a kezelést követően. Nem mindegy azonban, hogy arra az eredményre milyen garanciát vállal a látásjavító intézmény. “Fontos tudni, hogy a lézeres szemműtét esetében élő szövettel dolgozunk, és előfordulhat, hogy a pontos tervezése ellenére, az eredmény nem nem lesz elsőre tökéletes. Érdemes olyan intézményt választani, ahol a korrekciós beavatkozás garanciálisan biztosított a pácienseknek. Újrakezelésre természetesen akkor van lehetőség, ha a beteg anatómiai adottságai ezt lehetővé teszik.”  – hangsúlyozza Dr. Nagymihály Attila.

A Budai Szemészeti Központban Magyarországon 5 év újrakezelési garanciát adunk minden lézeres szemműtét mellé, vagyis ha nem érjük el a tervezett eredményt, akkor 5 éven belül saját költségen vállaljuk az újrakezelést.

4

A lézeres szemműtétre fordított pénz megéri!

A kontaktlencsére, szemüvegre fordított összeg igen magas lehet az évek során, így a lézeres látásjavításra költött összeg alig pár év alatt megtérül. A Budai Szemészeti Központban a lézeres szemműtétet fix kamatozású kölcsönre is vásárolhat, amellyel megkímélheti magát az egyszeri, nagyobb kiadástól! Számolja ki, hogy mennyit költött eddig kontaktlencsére!

 

Mielőtt azonban elkezd gyűjteni a lézeres szemműtétre vagy beleássa magát az eljárások közötti különbségekbe, érdemes kiderítenie, hogy alkalmas-e a femtolasik, lasik vagy prk látásjavításra.

Az alkalmassági vizsgálat mindössze 1,5-2 órát vesz igénybe. Mielőtt jelentkezik, könnyen ki tudja deríteni, hogy egyáltalán javasolt-e eljönnie erre a vizsgálatra. Töltse ki online tesztünket, és kollégáink személyre szabottan válaszolnak Önnek!

Amennyiben az alapvető feltételeknek megfelel, már érdemes időpontot foglalnia egy alkalmassági vizsgálatra. Ha pedig nem alkalmas lézeres szemműtétre, még ne adja fel a reményt. A Budai Szemészeti Központban a lézeres szemműtéten kívül is kínálunk alternatívát a látásjavításra. Ilyen alternatíva lehet az ICL szembeültethető kontaktlencse, ami hosszútávú megoldást nyújt azoknak is, akik szeretnének megszabadulni a szemüvegtől, de nem alkalmasak lézeres szemműtétre. Ezt a beavatkozást azoknak, ajánljuk, akik nem elegendő szaruhártya vastagsággal rendelkeznek, vagy túl magas dioptriát hordanak, valamint még nem múltak el 40 évesek. Ha szeretne többet megtudni az ICL szembeültethető lencséről kattintson ide.
Lézeres szemműtét | kirándulás
5

A lézeres szemműtétek összehasonlíthatók!

A FemtoLasik, IntraLasik, Zyoptix, Femto HD Lasik kezelések NEM EGYFORMÁK. Mielőtt lézeres látásjavító központot és eljárást választ, tájékozódjon, mi a különbség közöttük!

A Budai Szemészeti Központban végzett Z FEMTO 7D lézeres szemműtét számos olyan tulajdonsággal bír, amelyek kiváló választássá teszi, ha lézeres látásjavításon gondolkodik.

Ziemer FEMTO LDV Z8 hír | lézeres szemműtét klinika

A lebenyképzésnél alkalmazott Ziemer LDV Z8 femto lézer előnyei a piacon elérhető többi hasonló készülékhez képest?

  • A látásélesség már néhány órával a kezelés után beáll1
  • Személyre szabott, rendkívül stabilan illeszkedő, peremes lebeny2
  • Rendkívül alacsony energiával dolgozó femtoszekundum lézernek köszönhetően nem károsodnak a környező szöveteket, nincs gyulladás3,4
  • A rövidebb ideig tartó lebenyképzést a magas ismétlési gyakorisággal elhelyezett lézerimpulzusok biztosítják
  • A sűrűn egymás mellé helyezett lézer impulzusok könnyen felhajtható lebenyt készítenek szövet károsodás nélkül5
  • A beépített OCT-nek (optikai koherencia tomográfia) köszönhetően az operáló orvos műtét közben is nagy felbontású képen követi nyomon a szaruhártya rétegeiben zajló folyamatot, ez még pontosabb lebeny készítést tesz lehetővé
  • A beépített OCT segítségével extrém vékony szaruhártya lebeny is készíthető azoknak, akiknek vékonyabba a szaruhártyájuk és emiatt eddig nem választhatták a femto kezelést
  • Kíméletes vákumképzés a lebenykészítés során, így a szemfehérjén kialakuló bevérzés kockázata minimálisra csökken, rögzítés után a lézer nem tud elcsúszni a szem felszínen.
  • Nagyobb kezelési felület a műtét utáni szemszárazság és az éjszakai fényszóródási problémák kiküszöbölésére
  • A több, mint 2.500.000 millió elvégzett kezelés világszerte a biztonság abszolút garanciája

 

Lézeres szemműtét schwind amaris 1050 | lézeres szemműtét klinika

A dioptria korrekciónál alkalmazott SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer előnyei a piacon elérhető többi hasonló készülékhez képest?

  • A  egyik legnagyobb teljesítményű szemészeti lézeres rendszere
  • Maximális pontosság és biztonság: egyedülálló 7D szemkövetés
  • Leggyorsabb lézerkezelés: 1 dioptria 1,3 másodperc
  • Kíméletes kezelés: egyenletes lézer impulzus és hőmérséklet elosztás a kezelés során
  • Rendkívül egyenletes szaruhártya felület a kezelés után a tökéletes látásélményért

Londoni, zürichi, amszterdami , japán, szingapúri és mexikói látásjavító klinikák után a világszínvonalú Ziemer FEMTO LDV Z8 és a Schwind Amaris 1050 7D excimer lézer páros végre Magyarországon is elérhető.

Honlapunkon összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket, melyeket, – mivel nem magukért beszélnek – segítünk is értelmezni, ezáltal segítve Önt, hogy a legjobb belátása szerint válasszon látásjavító intézményt és kezelést egyaránt.

Kattintson, és tudjon meg többet a Budai Szemészeti Központról és a Z FEMTO 7D lézeres látásjavító szemműtétről! A lézeres szemműtét árakat itt találja. Minden lézeres szemműtét mellé 5 év újrakezelési garanciát adunk.
Forrás:

1 Durrie et al. Evaluating the Speed of Visual Recovery Following Thin-flap LASIK With a femtosecond Laser. Journal of refractive surgery (2012).
2 Ahn et al. Comparison of laser in situ keratomileusis flaps created by 3 femtosecond lasers and a microkeratome. Journal of cataract and refractive surgery (2011).
3 Lubatschowski, H. Overview of commercially available femtosecond lasers in refractive surgery. Journal of refractive surgery (2008).
4 Tomita M., Sotoyama Y., Yukawa S., Nakamura T. Comparison of DLK incidence after laser in situ keratomileusis associated with two femtosecond lasers: FEMTO LDV and IntraLase FS60. Clinical Ophthalmology 2013; 7:1365–1371
5 Riau et al. Comparative study of nJ- and μJ-energy level femtosecond lasers: evaluation of flap adhesion strength, stromal bed quality, and tissue responses. Investigative ophthalmology & visual science (2014).