5 dolog, amit tudnia kell, mielőtt lézeres szemműtét központot választ

2017. 08. 3.
Magyarországon több intézmény is végez lézeres szemműtéteket. Akármelyiket is választja: a Budai Szemészeti Központot, az Optimum Látásjavító Lézercentrumot, a Saint James Központ, a Sasszem Klinikát, a Focus Medicalt vagy valamely más lézeres látásjavítást végző intézményt, az alábbi dolgokat mindenképpen tudnia kell, mert ezek a tények, minden napjainkban elérhető lézeres szemműtétre igazak.

Lézeres szemműtét | Hogyan válasszunk lézeres szemklinikát?

1

Ne csak látásjavító közponotot válasszon, hanem operáló orvost is!

Lehetséges, hogy egy központban már több 100.000 műtétet végeztek el, az Ön orvosa mégis csak a 10. lézeres műtétnél tart. Mindenképpen tájékozódjon, hogy ki fogja megműteni, kinek a kezébe adja a látását! Ne bízzon olyan látásjavító intézményben, ahol nem ismerheti meg az orvosát, orvosának szakmai múltját!

Lézeres szemműtét | Boronkay Péter műtét után
2

Válassza az Önnek legmegfelelőbb szemműtétet!

A lézeres szemműtéteknek alapvetően 2 nagy típusa van. Minden Magyarországon elérhető kezelés besorolható ebbe a két kategóriába. A kategóriákon belül természetesen vannak különbségek, melyekről fontos tájékozódnia.

Lebenyes eljárások: Z FEMTO eljárás, OptiLASIK lejárás, és minden olyan kezelés, amelynek elnevezésében lasik, femtolasik, intralasik szavak találhatóak, valamint a ZEISS VisuMax femtolézerrel végzett beavatkozások is ide tartoznak.

Nem lebenyes kezelések: PRK, No-touch PRK, Epi-LASIK. Ezen kezelések esetén a gyógyulás hosszabb és kellemetlenebb, illetve fél évig kell folyamatosan, szigorú szabályok szerint szemcseppeket használni. Sokkal több az életmódbeli korlátozás (napszemüveg, sport, stb). Emellett a látásélesség kialakulása is hosszabb.

A legfontosabb különbség a két nagy kategória között a gyógyulási időtartamban van: a nem lebenyes kezelések gyógyulása 4-5 napig fájdalmas, kellemetlen, ezért otthon kell maradnia a műtét után. A lebenyes kezelések ellentétben TELJESN FÁJDALOMMENTESEK, és a gyógyulási idő is rövidebb a műtét után.

3

Nézze meg, hol, milyen garanciát vállalnak a kezelés eredményére!

A lézeres látásjavítás eredménye a műszeres méréseket követően nagyon jól megtervezhető. A kezelőorvos a vizsgálatok után elmondja, hogy milyen reális cél érhető el a kezelést követően. Nem mindegy azonban, hogy arre az eredményre milyen garanciát vállal a látásjavító intézmény.

A Budai Szemészeti Központban Magyarországon elsőként 1 év helyett 5 év újrakezelési garanciát adunk minden lézeres szemműtét mellé, vagyis ha nem érjük el a tervezett eredményt, akkor 5 éven belül saját költségen vállajuk az újrakezelést.

4

A lézeres szemműtétre fordított pénz megéri!

A kontaktlencsére, szemüvegre fordított összeg igen magas lehet az évek során, így a lézeres látásjavításra költött összeg alig pár év alatt megtérül. A Budai Szemészeti Központban már részletfizetésre is van lehetőség, amellyel megkímélheti magát az egyszeri, nagyobb kiadástól! Számolja ki, hogy mennyit költött eddig kontaktlencsére!

Mielőtt azonban elkezd gyűjteni a lézeres szemműtétre vagy beleássa magát az eljárások közötti különbségekbe, érdemes kiderítenie, hogy alkalmas-e a femtolasik, lasik vagy prk látásjavításra.

Az alkalmassági vizsgálat mindössze 1,5-2 órát vesz igénybe. Mielőtt jelentkezik, könnyen ki tudja deríteni, hogy egyáltalán javasolt-e eljönnie erre a vizsgálatra. Töltse ki online tesztünket, és kollégáink személyre szabottan válaszolnak Önnek!

Amennyiben az alapvető feltételeknek megfelel, már érdemes időpontot foglalnia egy alkalmassági vizsgálatra.
Lézeres szemműtét | kirándulás
5

A lézeres szemműtétek összehasonlíthatók!

A FemtoLasik, IntraLasik, Zyoptix, Femto HD Lasik kezelések NEM EGYFORMÁK. Mielőtt lézeres látásjavító központo és eljárást választ, tájékozódjon, mi a különbség közöttük!

A Budai Szemészeti Központban végzett Z FEMTO 7D lézeres szemműtét számos olyan tulajdonsággal bír, amelyek kiváló választássá teszi, ha lézeres látásjavításon gondolkodik.

Ziemer FEMTO LDV Z8 hír | lézeres szemműtét klinika

A lebenyképzésnél alkalmazott Ziemer LDV Z8 femtolézer előnyei a piacon elérhető többi hasonló készülékhez képest?

 • A látásélesség már néhány órával a kezelés után beáll1
 • Személyre szabott, rendkívül stabilan illeszkedő, peremes lebeny2
 • Rendkívül alacsony energiával dolgozó femtoszekundum lézernek köszönhetően nem károsodnak a környező szöveteket, nincs gyulladás3,4
 • A rövidebb ideig tartó lebenyképzést a magas ismétlési gyakorisággal elhelyezett lézerimpulzusok biztosítják
 • A sűrűn egymás mellé helyezett lézer impulzusok könnyen felhajtható lebenyt készítenek szövet károsodás nélkül5
 • A beépített OCT-nek (optikai koherencia tomográfia) köszönhetően az operáló orvos műtét közben is nagy felbontású képen követi nyomon a szaruhártya rétegeiben zajló folyamatot, ez még pontosabb lebeny készítést tesz lehetővé
 • A beépített OCT segítségével extrém vékony szaruhártya lebeny is készíthető azoknak, akiknek vékonyabba a szaruhártyájuk és emiatt eddig nem választhatták a femto kezelést
 • Kíméletes vákumképzés a lebenykészítés során, így a szemfehérjén kialakuló bevérzés kockázata minimálisra csökken, rögzítés után a lézer nem tud elcsúszni a szem felszínen.
 • Nagyobb kezelési felület a műtét utáni szemszárazság és az éjszakai fényszóródási problémák kiküszöbölésére
 • A több, mint 2.500.000 millió elvégzett kezelés világszerte a biztonság abszolút garanciája

 

Lézeres szemműtét schwind amaris 1050 | lézeres szemműtét klinika

A dioptria korrekciónál alkalmazott SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer előnyei a piacon elérhető többi hasonló készülékhez képest?

 • A  egyik legnagyobb teljesítményű szemészeti lézeres rendszere
 • Maximális pontosság és biztonság: egyedülálló 7D szemkövetés
 • Leggyorsabb lézerkezelés: 1 dioptria 1,3 másodperc
 • Kíméletes kezelés: egyenletes lézer impulzus és hőmérséklet elosztás a kezelés során
 • Rendkívül egyenletes szaruhártya felület a kezelés után a tökéletes látásélményért

Londoni, zürichi, amszterdami , japán, szingapúri és mexikói látásjavító klinikák után a világszínvonalú Ziemer FEMTO LDV Z8 és a Schwind Amaris 1050 7D excimer lézer páros végre Magyarországon is elérhető.

Honlapunkon összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket, melyeket, – mivel nem magukért beszélnek – segítünk is értelmezni, ezáltal segítve Önt, hogy a legjobb belátása szerint válasszon látásjívtó intézményt és kezelést egyaránt.

Kattinson, és tudjon meg többet a Budai Szemészeti Központról és a Z FEMTO 7D lézeres látásjavító szemműtétről! A lézeres szemműtét árakat itt találja. Minden lézeres szemműtét mellé 5 év újrakezelési garanciát adunk.
Forrás:

1 Durrie et al. Evaluating the Speed of Visual Recovery Following Thin-flap LASIK With a femtosecond Laser. Journal of refractive surgery (2012).
2 Ahn et al. Comparison of laser in situ keratomileusis flaps created by 3 femtosecond lasers and a microkeratome. Journal of cataract and refractive surgery (2011).
3 Lubatschowski, H. Overview of commercially available femtosecond lasers in refractive surgery. Journal of refractive surgery (2008).
4 Tomita M., Sotoyama Y., Yukawa S., Nakamura T. Comparison of DLK incidence after laser in situ keratomileusis associated with two femtosecond lasers: FEMTO LDV and IntraLase FS60. Clinical Ophthalmology 2013; 7:1365–1371
5 Riau et al. Comparative study of nJ- and μJ-energy level femtosecond lasers: evaluation of flap adhesion strength, stromal bed quality, and tissue responses. Investigative ophthalmology & visual science (2014).