Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Szarka Ákos lézeres szemműtét vélemény

Szakra Ákos

Vélemény:
"Fokozatosan tudtam csak elhinni, hogy a lézeres szemműtét után mennyivel könnyebb és egyszerűbb lett az életem."

Szarka Ákos sokaknak lehet ismerős, hiszen nem csak az Exatlon Hungary versenyben bizonyított már korábban, de edzőként is tevékenykedik, valamint világbajnoki bronzérmes street workout versenyző is. Ákos több, mint 11 év szemüveg használat után döntött úgy, hogy megszabadul a szemüvegtől. 

Gyenge látása egyre inkább korlátozta őt a mindennapi élet és a sportolás közben is. A mozgás során hordott kontaktlencse igaz, hogy segítette a látását, de sokszor volt kényelmetlen. Éppen ezért már jó ideje fontolgatta azt, hogy lézeres szemműtéttel korrigáltatja a szemeit. Nagyon örült amikor a Budai Szemészeti Központban alkalmasnak találták a látásjavító beavatkozásra.  Sok ismerőse (Kőnig Anna, Virág András és Somhegyi Krisztián) esett már át az elmúlt években hasonló beavatkozáson ugyanitt, akik csak pozitívan tudtak nyilatkozni mind a műtét előnyeiről, mind pedig magáról a Budai Szemészeti Központról is.

A volt exatlonos azt a ritka csoportot erősíti, akik nem féltek egy kicsit sem a lézeres szemműtéttől. Emlékei szerint Ő a műtét napján abszolút nem volt ideges, magabiztosan érkezett meg a beavatkozás helyszínére, hiszen az ismerősei, és a szemész szakember is biztosította arról, hogy ez a rutin műtét semmilyen fájdalommal nem fog járni. Ákoson Z Femto 7D lézeres szemműtétet választotta, a sebész Dr. Nagymihály Attila volt. A FEMTO kezelés kíméletes és rendkívül gyors látásjavító módszer, hiszen 1,3 másodperc alatt tudnak 1 dioptriát korrigálni. Hatalmas előnye még a Z Femto 7D lézeres szemműtétnek, hogy 100%-osan fájdalommentes, és a műtétet követően akár másnap már dolgozni is lehet. 

Ákos a körülbelül 10 perces operációt követően egyből tapasztalta azt, hogy már élesebben lát, ez pedig az idő előrehaladtával folyamatosan javult. Egy kis szemkönnyezést emelt csak ki, mint kellemetlenség, de ezt is csak a műtét után néhány órával tapasztalta, így teljesen zökkenőmentesnek élte meg a gyógyulás időszakát. Több hónap telt már el Ákos lézeres szemműtéte óta, ám még a mai napig sokszor éri meglepetésként az ébredés után, hogy azt a korábbi reggeli rutint, amit a kontaktlencse viselése jelentett, már nem kell elvégeznie. Nagyon boldog azért is, hogy nem kell már kontaktlencsét hordania, mivel napközben nem szárad ki a szeme. Fokozatosan tudta csak elhinni, hogy innentől kezdve mennyivel könnyebb és egyszerűbb lesz élete a lencse nélkül, így nagyon elégedett az „új életével”. Annyira hálás Dr. Nagymihály Attilának, a Budai Szemészeti Központ szakmai vezetőjének, hogy a beavatkozás után ő vette „kezelésbe” egy kis saját testsúlyos edzéssel a szakorvost.

Nézze meg Szarka Ákos élménybeszámolóját!