Szemészetünkön a maszk használata továbbra is kötelező!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Sipekiné Elek Edit
Vélemény:
"A műlencse műtét utáni reggel már szabad szemmel el tudtam olvasni a szemcsepp betegtájékoztatóját."

2021. év elején, egy vasárnap délben volt trifokális műlencse beültetésem. Köszönetet szeretnék mondani az összehangolt, professzionális, betegközpontú munkájukért a műlencse műtét során. 😊👍Sajnos nagyon ritkán lehet tapasztalni ehhez hasonló őszinte, emberi hozzáállást, amit itt „kiszolgáltatva” érzékeltem az Önök csapatmunkájában. Éreztem, hogy nem lehet baj. Harmadik reggelem telik a műtét óta, és valóban tapasztalom, hogy egyre jobb lesz a látásom. A beavatkozás előtt kb. negyven évig hordtam kontaktlencsét, szemüveget felváltva. Jobb szem: -10, cyl: +1, olvasószemüveg: +1,5; bal szem: -10,25, cyl: +0,5, olvasószemüveg: +1,5. Tehát nem voltam élesszemű!!

Az elmúlt három napot összefoglalva ez történt: Vidékről utaztam fel Budapestre a műtétre kb. 300 km távolságból. Vasárnap 10 óra 15 percre volt időpontom, 12 óra 30 perckor már kint voltam a műtőből. Ebből a műtét kb 20 perc. Nem sok mindent láttam közben. Vasárnap estére a jobb szememen már tisztult a látásom, a bal szemere kb fele annyira láttam mint a jobbra. Hétfő reggelre majdnem utolérte a bal szem a jobb szemet. Ekkor már a szemcsepp betegtájékoztatóját el tudtam olvasni. Kontroll vizsgálaton rendben talált mindent Dr. Nagymihály Attila. Tanácsolta hogy használjam, dolgoztassam a szemem!!! Nagyon fontos, hogy nézzünk közelre (olvassunk) és távolra is próbálgassuk a különböző távolságokat. Nekem a távoli dolgok rajzolódtak ki élesen hamarabb, köszönhető annak a 300 km-es távolságnak hazafelé. Mindent próbáltam figyelni mintha én vezetnék. Bent a lakásban van még egy kissé homályos, ködös látásom, amely ma reggelre sokat javult, még nem tökéletes, de ha ilyen ütemben megy a regeneráció, már lehet holnapra, holnaputánra ez is jó lesz.

Néhány jó tanács: Szeretném felhívni a sorstársaim figyelmét, hogy sokat segített, hogy műkönnyet is használok a felírt két szemcsepp között. A kezdeti fényérzékenység leküzdésére bent a lakásban sokat segít a sárga lencséjű munkavédelmi szemüveg is.

Mondja el ön is a véleményét!