A lézeres szemműtétek Porschéjával száguldanak a legtöbben a szemüvegmentes életbe

2018. 11. 7.

A férfiak 40%-a idősebbnek érzi magát a szemüvegtől. A Budai Szemészeti Központban lézeres szemműtétet vállalók között végzett kutatás*szerint a férfiak 35 éven alul még divatos kiegészítőnek érzik a szemüveget, de 35 év felett már sokkal inkább érzik a koruk mércéjének, mutatójának és sokkal nagyobb valószínűséggel akarnak megszabadulni a szemüvegüktől.

A kutatás adatai szerint a férfiak körében az 5 legfontosabb dolog ami miatt belevágtak a lézeres szemműtétbe az alábbiak voltak:

1

A szemüveg korlátozta őket az aktív életmódban, sportolásban.

 

A lézeres szemműtéttel megoperált férfiak 90%-a említette a legfontosabb indokok között azt hogy mennyire zavarja őket a szemüveg a sportolásban. A leggyakrabban említett sportág a futás, úszás és labdajátékok, közöttük a tenisz volt.

Ehhez kapcsolódóan a kutatás kimutatta, hogy sokkal szívesebben választották a Budai Szemészeti Központ extrém gyors gyógyulást biztosító szemműtétet, a Z FEMTO 7D szemműtétet.

Ezután a lézeres látásjavítás után, már másnap lehet kocogni, kerékpározni és a korlátozásokat nagyon hamar feloldják az csúcstechnológiának számító eljárásnak köszönhetően. Éppen ezért választotta ezt az eljárást Boronkay Péter többszörös világbajnok paratriatlonista. (Bővebben a Z FEMTO 7D szemműtét utáni gyógyulásról.)

 

2

A mindennapi élet tevékenységei nehézkesek szemüveggel

 

Az olyan mindennapi tevékenységek, mint autóvezetés, az esőben párásodó szemüveg vagy a reggeli felkelés a válaszadók 85%-ánál fordultak elő.

A hétköznapi életvitelben a szemüveg általában gyakrabban zavarja a 18-30 év közöttieket, mint azokat, akik már több évtizede hordtak szemüveget.

 

„A kutatási eredmény ellenére azt tapasztaljuk, hogy a 30 év feletti lézerszemű férfiak sokkal inkább rácsodálkoznak arra, hogy mennyivel kényelmesebbek a mindennapok szemüveg nélkül.” – mondja Dr. Nagymihály Attila, aki az operációk után gyakran beszélget a páciensekkel az életük változásáról.

 

3

A kontaktlencse egy igazi nyűg.

 

Meglepően, a férfiak lényegesen nagyobb arányban említették meg, hogy a kontaktlencse használat mekkora teher számukra, mint a nők. A napi higiénia betartása okozza ezzel kapcsolatban a legnagyobb gondot. Ezt alátámasztja az a statisztika is, miszerint a férfiaknál gyakrabban fordul elő a kontaktlencse túlhordás miatt kialakuló fertőzések, gyulladások – mondja az intézetvezető főorvos.

 

lézeres szemműtét | zavar a kontaktlencse?

 

„Ezek a fertőzések igen veszélyesek, akár végleges látásvesztést, romlást is okozhatnak.”  – állítja Dr. Nagymihály Attila„A felelősségteljes kontaktlencseviselés kiemelt témája a preventív szemészetnek. Mi is igyekszünk ennek fontosságára felhívni pácienseink figyelmét. A lézeres szemműtéttel minden ilyen jellegű tehertől megszabadítjuk a pácienst.”

 

Mindemellett a kontaktlencse állandó és rendszeres kiadást jelent, a szemműtétbe befektetett pénz hamar megtérül.

Töltse le a kedvezményes kupont a Z FEMTO 7D lézeres szemműtéthez MOST!

 

4

A szemüveg öregít.

 

Míg a fiatalabb korosztály divatosságuk és stílusuk egyik meghatározó elemének tartja szemüvegét, addig a 35 feletti korosztály már gyakran tartja a szemüveget olyan kiegészítőnek, mellyel idősebbnek érzik magukat a koruknál. Ennek hátterében egy amerikai kutatás szerint az állhat, hogy a szemüveg korlátozó tulajdonsága sokkal inkább érezhetővé válik akkor, amikor már több évtizede a mindennapok szerves része a szemüvegviselés.

 

A szemüveg csak pár éve vált igazán divatelemmé a férfiak körében, korábban az idősebb korosztály jellemzőjének tartották. Ausztráliában kimutatták, hogy a férfiak között jelentősen gyakrabban fordul elő, hogy nem hordják a szemüvegüket annak ellenére, hogy szükségük lenne rá, hiúsági okokból. A szemműtét erre megoldást nyújt, hiszen azonnal megszabadít a nemkívánatos kelléktől.

 

A Budai Szemészeti Központ kutatása viszont azt mutatta ki, hogy a leginkább „öregítőnek” azt tartják a férfiak, amikor váltogatni kell a szemüvegüket, vagy „tologatni” fel-le, hiszen a távolra viselt szemüveggel nem látják telefonjukat, laptopjukat. A Z FEMTO 7D lézeres szemműtéttel a távoli dioptriától lehet fájdalommentesen és gyorsan megszabadulni.

 

lézeres szemműtét | öregít a szemüveg?

 

5

Technológia – a kezelések Porschéja

 

Meglepő eredménye a kutatásnak, hogy kiderült nagyon sok férfi már évek óta fontolgatta a lézeres szemműtét lehetőségét, de nem bíztak a technológiában. A Budai Szemészeti Központban elérhető Z FEMTO 7D eljárás győzte meg őket arról, hogy a technológia már olyan fejlett szinten van, hogy maximálisan megbízhatnak benne. A svájci Ziemer LDV Z8 csúcstechnológia, amelyet a femto-lézerkezeléskor használnak a műtét során, extrém gyors gyógyulási időt, a lehető legalacsonyabb gyulladási kockázatot és összehasonlíthatóan pontosabb kezelést biztosít. Amennyiben a Budai Szemészeti Központ Z FEMTO 7D kezelését választja, olyan, mintha a kezelések Porschéjával száguldana át a szemüvegmentes életbe. Emellett fontos megemlítenünk a CLEAR lebeny nélküli FEMTO lézeres kezelést, amely során a sebész orvos kizárólag a Ziemer LDV Z8 FEMTO lézerrel dolgozik. Az eljárás ötvözi a modern FEMTO kezelések fájdalommentes és gyors gyógyulását, valamint a hagyományos lebeny nélküli kezelések megbízhatóságát, így küzdősportolóknak is ajánlott.

 

lézeres szemműtét csúcstechnológia | Ziemer LDV Z8-Schwind Amaris 1050

Mi a feltétele, hogy Ön is megszabaduljon a szemüvegétől:

  • Elmúlt 18 éves
  • Távolra nem lát jól
  • 1 éve nem változott a dioptriája

 

Töltse ki a 3 perces online tesztet és személyreszabott választ kap, el tudja-e dobni a szemüvegét.

 

 

*A Budai Szemészeti Központ páciensei között, 2017.10 hó és 2018.04. között végzett nem reprezentatív kérdőíves felmérés alapján.

Forrás: Budai Szemészeti Központ
A cikk szerzője a Budai Szemészeti Központ orvosa, ha kérdése van a szerzőhöz a cikk tartalmával kapcsolatban, akkor a Kapcsolat menüpontban megadott e-mail elérhetőségen írhat neki.
Kép: Budai Szemészeti Központ