Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Lézeres szemműtét - PRK - Femto - Zero-Touch - OptiLasik Lézeres szemműtét a Budai Szemészeti Központban

Élet a műtét után

Gyógyulási folyamat, kontroll vizsgálatok

Megváltozik az élete, abban a pillanatban, hogy lézerszemű lesz!

lézeres szemműtét ára egy évig ingyenes kontrollvizsgálatokra jogosítja fel a Budai Szemészeti Központban.

Javasolt kontroll időpontok különböző lézeres műtétek esetén*

Mikor vannak a javasolt kontroll vizsgálatok?

Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, CLEAR Zero-Touch 7DPRK 7D
1 nap múlva (kötelező) 2-3 nap múlva (kötelező)
1 hét (kötelező) 1 hónap (kötelező)
2 hónap (ajánlott) 3 hónap (kötelező)
6 hónap (kötelező)
1 év (ajánlott) 1 év (ajánlott)

 

*Az egyéni gyógyulási folyamattól függően az orvos ezeken felül extra kontrollvizsgálatot is javasolhat.

Lehetősége van arra is, hogy a kontroll vizsgálatok egy részét az Ön eredeti szemorvosa vagy optometristája végezze.

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Lehet 120%-os látásom a műtét után?

Látásunk minőségét alapvetően a retina felbontó képessége és működése határozza meg. A 100%-os látás valójában annyit jelent, hogy az adott személy a szemészeti rutin vizsgálat táblán képes a legalsó sort is elolvasni. Azonban, hogy a páciens a látásjavító szemműtét után 100%-nál tud-e majd többet látni, függ attól is, hogy a beavatkozás előtt használt korrekcióval képes volt-e a 100% feletti látásra. Dr. Nagymihály Attila intézetvezető főorvos ezt a kérdést járja körbe videóban.

Fájdalom, gyógyulási idő a műtét után

A lézeres látásjavító kezelés nem fáj! A műtét előtt szemcseppekkel érzéstelenítjük el a szaruhártyát, így nem érez semmit az eljárás alatt! Ez minden Magyarországon elérhető kezelésre egyaránt jellemző! A különbség a műtét utáni kellemetlenség, fájdalom és gyógyulási időben van.

 

CLEAR Z FEMTO 7D OptiLASIK 7D Zero-Touch 7D PRK 7D
Kellemetlenség, Fájdalom, homokszem érzés a műtét után 1-2 óra 1-2 óra 2-3 óra 3-4 nap 7-9 nap
Munkából kieső napok száma 2-3 nap A műtét napja 1-2 5-7 7-10
Napszemüveg szükséges 4 hét 4 hét 4 hét 6 hónap 6 hónap
Steroid tartalmú szemcsepp használata szükséges 3 hét 3 hét 3 hét 6 hónap 6 hónap

Mit tehetünk és mit nem a lézeres szemműtét után?

A lézeres szemműtét után a páciensek képesek vizuális segédeszközök nélkül szabadon élvezni a mindennapi tevékenységeiket. Az aktív életmódot kedvelők pedig korlátok nélkül sportolhatnak, ha letelik a beavatkozást követő regenerációs idő. Azonban közvetlen a műtét utáni időszakban néhány tevékenységet mellőznünk kell egy kis időre a megfelelő gyógyulás érdekében. Dr. Tóth Emília szemész szakorvos erről mesél videóban.

Sportolás a Z FEMTO 7D lézeres szemműtét után

Könnyebb fizikai terhelés és mozgás:
a műtét után 2 nappal már nyugodtan mehet pl. kocogni, biciklizni…

Sport Z Femto 7D lézeres szemműtét után
Sport Z Femto 7D lézeres szemműtét után

Nehéz fizikai munka, keményebb sportok:
a műtét után 1 hétig tiltottak, utána már mehet edzeni, aerobikozni, súlyzózni, stb.

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel CLEAR

Svájci precizitású Ziemer FEMTO LDV Z8 lézerrel végzett egylézeres kezelés, mely egyesíti a hagyományos felszíni (PRK) és a lebenyes kezelések (FEMTO, LASIK) előnyeit, hiszen nem készül lebeny, a regeneráció gyors és a csepegtetési idő rövid.

CLEAR - A lebeny nélkül FEMTO kezelés

A CLEAR egy minimálisan invazív lézeres szemműtét, ami rendkívül alacsony lézerenergiát használ a látás javításához szükséges szövet eltávolításához. Mivel a kezelés kíméletes és nincs lebenyképzés, így a szaruhártya szöveti stabilitása megmarad a műtét után.

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel Z Femto 7D

Világszínvonalú lézerek, kíméletes kezelés, gyors gyógyulás. A Magyarországon elérhető egyik legmodernebb, 2 lézeres technológia, ahol a lebenyt a svájci Ziemer cég Ziemer FEMTO LDV Z8 lézere készíti, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszerrel rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

Z FEMTO 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a Z FEMTO 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel OptiLASIK 7D

A LASIK lézeres kezelések megbízható, kipróbált és jól bejáratott technológiája, ahol a lebenyt egy mikrokeraton elevezésű precíziós eszközzel készül, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszerrel rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

OptiLASIK 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a OptiLASIK 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel Zero-Touch 7D

Érintés nélküli (no-touch) modern felszíni kezelés (trans-epithelialis kezelés), ahol nem készül lebeny, mivel a szaruhártya legfelső hámrétegét is a német 7 dimenziós szemkövető rendszerrel rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer távolítja el és a dioptriakorrekciót is ez a lézer végzi.

Zero-Touch 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a Zero-Touch 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel PRK 7D

A PRK felszíni kezelés, a lézerkezelések alapja, origója, ahol nem készül lebeny, mivel a szaruhártya legfelső hámrétege egy speciális mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszerrel rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

PRK 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a PRK 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Úszás tengerben és uszodában

Ha nyaralás, akkor pancsolás, úszás, fürdőzés. A Budai Szemészeti Központban elérhető Z FEMTO 7D vagy OptiLASIK 7D szemműtétek után az alábbi korlátozásra kell számítani:

Tengerben már a lézeres látásjavítás után 3 héttel nyugodtan úszhat! Uszodába a lézeres szemműtét után 1 hónappal korlátozás nélkül járhat!