Átverés a CleanVision látás helyreállító készítmény, az OptiVision csepp és a DUO C&P karnozin

2022. 06. 13.

Vigyázzon! Valótlanságot állító, adathalász oldal jelent meg az interneten, mely a Budai Szemészeti Központ, a Semmelweis Egyetem és neves orvosok nevét használja a csaláshoz. A csalók a CleanVision látás helyreállító készítményt és az OptiVision szemcseppet próbálják értékesíteni.

Figyelem! Hamis állításokkal, rágalmazással próbálják értékesíteni a CleanVision – állítólagosan – „látás helyreállító”, az OptiVision „látás optimalizáló”, az Oculax, a Visoptic Duo Day és a DUO C&P karnozin készítményt. A csalók az állítólagosan szemgyógyító termékről – sokszor rossz magyarsággal megírt, robot által fordított – álhíroldalakat üzemeltetnek az inteneten. Az oldalak bármelyik menüelemére kattintva a CleanVisiont, Visoptic Duo Dayt, OptiVisiont, Oculax, DUO C&P kapszulák értékesíteni próbáló weboldal töltődik be, ahol a csalók a gyanútlan fogyasztók telefonszámát, e-mail címét próbálják megszerezni, azzal az ígérettel, hogy a CleanVision látás helyreállító, az OptiVision látás optimalizáló készítmény, az Oculax és a DUO C&P karnozin kapszulák fogyasztásával helyreállítható rövid és távollátási problémájuk, egyéb szemészeti betegségük.

Cleanvision, Oculax szemvitamin álhír | Budai Szemészeti Központ

Mely pontokban téveszti meg a CleanVision szemvitamint, Oculax és a DUO C&P kapszulát reklámozó oldal a gyanútlan olvasókat?

  • A CleanVision csodatevő hatását nem tudja tudományos kutatásokkal igazolni, erre vonatkozóan semmilyen hiteles forrást nem jelöl meg. Az oldalon felsorolt szemészeti betegségek gyógyulása nem várható a vitamin fogyasztásától: rövidlátás, zöldhályog, szürkehályog, látóideg gyulladása, opticus neuritis, uveitisz, korioretinitisz, retinaleválás, szaruhártya elhomályosodása, szemhéjgyulladás, kötőhártya-gyulladás, retinitis pigmentos.
  • Az oldal által említett, állítólagosan felháborodott orvosok nem dolgoznak a Budai Szemészeti Központban, ezt bárki ellenőrizheti weboldalunkon.
  • Bitó László, magyar tudóst nevezi meg, a CleanVision készítmény feltalálójának. Ez nem igaz, Bitó László felvette a kapcsolatot a Budai Szemészeti Központtal, mert értetlenül állt az álhíroldalon olvasott, vállalhatatlan szakmai állítások előtt.
  • Dr. Nagymihály Attila nevét használják az áltudományos állítások alátámasztására DUO C&P karnozin és Oculax kapszulák látásjavító készítménnyel kapcsolatban.

Nagymihálu Attila átverés oldal DUO C&P

  • Az oldal nem csak a felsorolt orvosok szakmai hírnevét rontja, azzal, hogy orvosi szempontból vállalhatatlan állításokat tulajdonít nekik, hanem a Semmelweis Egyetem Szemészeti Tanszékének a hitelét is veszélyezteti, azzal, hogy a CleanVision készítménnyel kapcsolatban ott elvégzett kutatásokra hivatkozik. Ezeknek a kutatásoknak semmilyen szakmai publikációkat közlő oldalon nincs felelhető nyoma.

Próbálunk tenni ellene, hogy a fogyasztó megtévesztését szolgáló, rágalmazó oldal minél hamarabb lekerüljön az internetről. Feljelentést tettünk a rendőrségen, jelentettük az oldalt a Google rendszerében és a fogyasztóvédelemnél is.

Az interneten több, a cikkben szereplő orvos is felhívja a figyelmet a csalásra saját Facebook oldalán. A napi.hu egy cikket közölt a csalásról, amelyben Bitó László is nyilatkozik.

Ha a tudományban hisz és nem a csalók ígéretében, akkor weboldalunkon elolvashatja, hogy mely korosztály számára, milyen látásjavító megoldásokat ajánlunk. A Budai Szemészeti Központban több, mint 10 éve végzünk látásjavító lézeres szemműtéteket, műlencse műtéteket és kínálunk kezeléseket szemészeti problémák széles körére. Szemész orvosaink az ország neves szemészeti szakemberei, akik összesen több, mint 150.000 szemészeti műtétet végeztek.