Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Barbara Asbóth-Rácz lézeres szemműtét vélemény

Asbóth-Rácz Barbara

Vélemény:
"Nagyon hálás vagyok első sorban dr. Nagymihály Attilának, hogy kitalálta a megoldást a szemproblémámra és visszaadta a szemüveg nélkül éleslátás élményét."

Gyermekkorom óta távollátó voltam és kancsalsággal küzdöttem. Nagyon örülök, hogy megműtettem a szememet és ezt a Budai Szemészeti Központban tettem meg.

Kisgyermekkorom óra nagyon zavart, hogy szemüveges vagyok. Amikor tizenéves lettem alig vártam, hogy kontaktlencsém legyen, mivel azonban magas pluszos dioptriám volt és clilndrem, illetve volt egy rejtett szemtengelyferdülés (kancsalság), így nem lehetett kontaktlencsém sem.

Így nem tudtam napszemüveget hordani, csak dioptriásat, abból pedig nem lehetett divatos fazonokat vásárolni.

Télen mindig bepárásodott a lencse, ez nagyon kellemetlen volt.

A fodrásznál soha nem láttam magamat a tükörben, ha strandon voltunk, vagy fürdőben soha nem láttam élesen a dolgokat.

Nőként a mindennapi sminkelés is gondot okozott, hiszen azt csak szemüveg nélkül tudtam elvégezni.

Illetve a legzavaróbb az volt, hogy borzasztóan vastag volt a lencsém. Prizmás lencsém volt, ami kifelé vastagodott, a külső széle kb 1 cm volt, amit már nem lehetett tovább vékonyítani.

A szemüvegeim ára nagyon magas volt, kb. 2 szemüveg árából megvolt a műtét.

Először elmentem a legnagyobb lézeres szemműtét központba, hogy érdeklődjek a műtétről, de túl „bonyolult” volt a szemproblémám, nem vállalták az esetet.

Aztán a férjem megműtette a szemét dr. Nagymihály Attilával a Budai Szemészeti Központban, nagyon elégedett volt és rábeszélt engem is, hogy beszéljek velük, hátha tudnak nekem is segíteni.

Azt gondoltam itt sem lesz megoldás erre a nagyon komplex problémára, de tévedtem.

Nagymihály doktor 2 műtétet javasolt. Egy lézeres műtétet, amely során rendbe teszik a cilindert és a dioptriát is és ajánlott egy másik szakembert, Domsa Patríciát, aki pedig kancsalság specialista és a lézeres szemműtét után elvégez egy szemizom áthelyező műtétet a szemtengelyferdülés megszüntetésére.

A kancsalság és a lézeres műtét is jól sikerült.

A Budai Szemészeti Központban végzett műtéttől egyáltalán nem tartottam, hiszen láttam a férjemnél, hogy nincs mitől félnem. Profi, gyors és teljesen fájdalommentes.

A szemizom áthelyezésnél izgultam, hiszen az altatásban történt, de ott sem volt semmilyen fájdalom, kellemetlenség, és kb. 2 hét alatt rendbe jött a szemem, megszűnt a kancsalság.

5 éve élvezem az éleslátás csodáját! Semmilyen negatív utóhatása nincs a műtéteknek, nem kell szemcseppet használnom, nem lett érzékenyebb a szemem.

Nagyon hálás vagyok első sorban dr. Nagymihály Attilának, hogy kitalálta a megoldást a szemproblémámra és visszaadta a szemüveg nélkül éleslátás élményét.

Azóta tudok én is válogatni a napszemüvegek között, könnyen megy a sminkelés, télen nem kell a párás szemüvegemmel bajlódni. Sokkal magabiztosabb lettem.