Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Ponekker Virág influencer lézeres szemműtét vélemény

Ponekker Virág

Vélemény:
"Kiváló lett a látásom, és még anyagilag is jobban jártam a lézeres szemműtéttel!"

Ponekker Virág, influenszer és énekesnő is lézerszemű lett! Nemcsak a műtétnek köszönhető, szemüvegmentes szabadságérzés miatt választotta a lézeres kezelést, kiszámolta, hogy anyagilag is sokkal kifizetődőbb ez a megoldás!

Kevesen tudják, de Ponekker Virág influenszer és énekesnő, akinek több mint 35 ezer követője van Instagramon, közel 10 éve kontaktlencsét hordott, egészen a közelmúltig! „Szemüveg és lencse nélkül egy méteren túl már mindent homályosan láttam, így a munkámhoz nélkülözhetetlen eszközt, a laptopomat is csak kontaktlencsével tudtam használni” – emlékezett vissza a műtét előtti időkre Virág. Kezdetben próbálkozott a szemüveggel is, ám mivel az eszköz viselése egyrészről kényelmetlen volt számára, hiszen minden szemüveg nyomta a fülét, másrészről pedig egy kis fejfájást is okozott neki, így az utóbbi időben már csak kontaktlencsét viselt, hogy élesen láthasson. Nem csak ezek miatt a kellemetlenségek miatt döntött nemrég a lézeres beavatkozás mellett Virág, azt is kiszámolta, hogy sokkal jobban megéri lézeres szemműtétbe fektetni anyagilag, hiszen hasonló összeget költött az elmúlt időszakban a kontaktlencsékre is, mint amennyibe maga az operáció kerül.

Az énekesnő nyugodtan és boldogan érkezett meg a műtét napján a Budai Szemészeti Központba, az ilyenkor választható kis nyugtatót sem kérte. „A műtőbe belépve már egy kis izgalom azért elfogott, remegni kezdett a lábam, de ez a minimális félelemérzés hamar elmúlt, mert mindent részletesen, lépésről lépésre elmondott nekem az orvos az operációval kapcsolatban, és még az asszisztens kezét is foghattam a műtét alatt” –  mesélte mosolyogva Virág. “Utólag már nem is értem, miért is kezdtem el izgulni, hiszen fájdalommentes és gyors volt a beavatkozás, szerintem inkább csak a tudat volt egy kicsit kellemetlen, hogy a szememen végzik a műtétet”

“Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, az egy hetes kontroll alkalmával 100%-os volt a látásom, a két hónapos ellenőrzésen  már 120% volt, így tökéletesen élesen látok mindent magam körül. Sokszor nézek feliratos filmeket, és már egy héttel a műtét után élesen láttam a képernyőn a betűket. Igazán jó érzés, hogy nem kell többet a kontaktlencsével járó kellemetlenségekkel küszködnöm, mint például a lencse okozta szúró érzés, vagy az állandó aggódás esténként, hogy kivettem-e lefekvés előtt a lencsét. ” – mondta boldogan Virág. Nem csak Ő döntött a Budai Szemészeti Központ és a lézeres szemműtét mellett, a mamája is minket választott szürkehályog műtétre, miután hallották Virág tapasztalatait! 

Érdemes megnézni Ponekker Virág személyes élménybeszámoló videóját arról, milyen volt kontaktlencsével az élete, hogyan élte meg magát a lézeres szemműtétet a Budai Szemészeti Központban, és azt is, hogy milyen újra jól látni ennyi idő után szemüveg és lencse nélkül!