Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Lézeres szemműtét nyáron

Minden amit tudnod kell a nyári lézeres látásjavításról

Tomboló tavasz, lüktető nyár! Bár mindenki örül a meleg évszakoknak, gyakran tartanak a nyári szemműtétekről. Gyakran teszik fel a kérdést pácienseink, hogy télen vagy nyáron ajánlott inkább a Z FEMTO 7D, OptiLASIK vagy PRK lézeres kezelés elvégzése, milyen kockázatokat rejt, biztonságos-e és pontosan mire számíthat a nyári műtét után? Dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa ezekre a kérdésekre válaszol videónkban.

UTAZÁS

A nyár sok mindenkinek a nyaralás, utazás szinonimája. Ez a nyár valószínűleg más lesz mint, amit eddig megszoktunk, de általánosságban véve továbbra is igaz, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével utazni sokkal bonyolultabb, kényelmetlenebb, mint lézerszemmel. A higiénia betartása nehézkesebb kontaktlencse esetén. Gyakran halljuk, hogy eltörik a szemüveg a nyaralás során, amit nagyon nehéz akár hazánkban, akár külföldön extra gyorsan pótolni. Miért választaná a nehezebb utat, ha lehetőség van rá, hogy megszabaduljon tőlük?

A Z FEMTO 7D vagy OptiLASIK szemműtét után akár már másnap utazhat, repülőre ülhet, ebben nincs semmilyen korlátozás.

A repülős utazás kontaktlencsében sokkal kockázatosabb, hiszen a légkondícionálás nagy mértékben kiszáríthatja a lencséket.

KEDVEZMÉNY ÉS AJÁNDÉK NYÁRI SZEMMŰTÉTRE

Töltse le 140.000 Ft értékű utalványunkat, melyet Z FEMTO 7D és 7Dplus lézeres látásjavításnál válthat be a Budai Szemészeti Központban. A szemműtét napján ajándékba választhat egy 20.000 Ft értékű napszemüveget is.

NAPSZEMÜVEG, NAPSUGÁRZÁS, UV

Sokan, akik szemüveget hordanak sajnos nem figyelnek arra, hogy az UV fénytől minden esetben óvni kell szemünket! Ahogyan napozás esetén elhagyhatatlan kellék a napvédő krém, úgy nem lenne szabad közvetlen napsugárzásnak kitenni a szemet sem!

Ez minden esetben igaz, akár szemüveges az ember, akár már megszabadult tőle és lézerszemű!

Z FEMTO 7D és OptiLASIKOptiLASIK szemműtét esetén 4 hétig kötelező a napszemüveg hordása! PRK lézeres szemműtét esetén 6 hónapig ajánlott a napszemüveg viselése!

De ne felejde! Szemész szakorvosaink minden esetben javasolják a megfelelő UV védelemmel ellátott napszemüveg viseletét!

KOCKÁZAT

A nyáron elvégzett lézeres szemműtétnek nincs fokozott kockázata. A nyáron elvégzett lézeres látásjavítás ugyanolyan biztonságos, mint télen, ősszel, vagy bármilyen évszakban!

Pácienseink gyakran a nyári erős fény miatt aggódnak. A szemműtét szempontjából azonban nem a fény, hanem az UV sugárzás a releváns, melytől nyáron és télen ugyanúgy kell védeni a szemet.

SPORTOLÁS

A téli fáradtság kipihenése után, nagyon sokan vágnak bele a sportolásba, aktív életmódba! Eddig minden páciensünk arról számolt be, hogy el sem tudja mondani, hogy mennyire megkönnyítette az életét a lézeres szemműtét. A kontaktlencse, szemüveg a legjobban az aktív időtöltésben zavarja az embert!

Szabaduljon meg a szemüvegétől és élvezze a jó időt korlátok nélkül!

MIT, MIKOR LEHET A
SZEMMŰTÉT UTÁN?

  • Könnyebb fizikai terhelés és mozgás:
    már a műtét után 2 nappal nyugodtan végezhet! Pl. kocogás,biciklizés

  • Nehéz fizikai munka, keményebb sportok:
    a műtét után 1 hétig tiltottak, utána már mehet edzeni, aerobikozni, súlyzózni, stb.

  • Küzdősportok, olyan tevékenység, ahol ütés érheti a szemét:
    a műtét után 1 hónappal már bátran végezhet!

ÚSZÁS TENGERBEN, USZODÁBAN

Ha nyaralás, akkor pancsolás, úszás, fürdőzés. A Budai Szemészeti Központban elérhető Z FEMTO 7D vagy OptiLASIK szemműtétek után az alábbi korlátozásra kell számítani:

Tengerben már a lézeres látásjavítás után 3 héttel nyugodtan úszhat! Uszodába a lézeres szemműtét után 1 hónappal korlátozás nélkül járhat!

ALKALMAS VAGYOK?

Töltse ki online alkalmassági tesztünket és kollégáink személyre szabott üzenetben írják meg Önnek, hogy a megadott adatok alapján érdemes-e eljönnie egy részletes alkalmassági vizsgálatra, vagy más megoldást ajánlunk.

Tudja meg, hogy alkalmas-e a lézeres látásjavításra és eldobhatja-e a szemüvegét!