Lézeres szemműtét nyáron

Minden amit tudnod kell a nyári lézeres látásjavításról

Tomboló tavasz, lüktető nyár! Bár mindenki örül a meleg évszakoknak, gyakran tartanak a nyári szemműtétekről. Gyakran teszik fel a kérdést pácienseink, hogy télen vagy nyáron ajánlatosabb a DiamondFEMTO vagy OptiLASIK szemműtét, milyen kockázatokat rejt, biztonságos-e és pontosan mire számíthatnak a műtét után.

UTAZÁS

A nyár sok mindenkinek a nyaralás, utazás szinonimája. Szemüveggel vagy kontaktlencsével utazni sokkal bonyolultabb, kényelmetlenebb, mint lézerszemmel. A higiénia betartása nehézkesebb kontaktlencse esetén. Gyakran halljuk, hogy eltörik a szemüveg a nyaralás során, amit nagyon nehéz akár hazánkban, akár külföldön extra gyorsan pótolni. Miért választaná a nehezebb utat, ha lehetőség van rá, hogy megszabaduljon tőlük?

A DiamondFEMTO vagy OptiLASIK szemműtét után akár már másnap utazhat, repülőre ülhet, ebben nincs semmilyen korlátozás.

A repülős utazás kontaktlencsében sokkal kockázatosabb, hiszen a légkondícionálás nagy mértékben kiszáríthatja a lencséket.

KEDVEZMÉNY

Mindemellett 100.000 Ft –os kedvezményünk letölthető honlapunkról, melyet egész nyáron fel tud használni!

NAPSZEMÜVEG, NAPSUGÁRZÁS, UV

Sokan, akik szemüveget hordanak sajnos nem figyelnek arra, hogy az UV fénytől minden esetben óvni kell szemünket! Ahogyan napozás esetén elhagyhatatlan kellék a napvédő krém, úgy nem lenne szabad közvetlen napsugárzásnak kitenni a szemet sem!

Ez minden esetben igaz, akár szemüveges az ember, akár már megszabadult tőle és lézerszemű!

DiamondFEMTO szemműtét esetén 3 hétig kötelező a napszemüveg viselete! OptiLASIK szemműtét esetén 4 hétig kötelező a napszemüveg hordása!

De ne felejde! Szemész szakorvosaink minden esetben javasolják a megfelelő UV védelemmel ellátott napszemüveg viseletét!

KOCKÁZAT

A nyáron elvégzett lézeres szemműtétnek nincs fokozott kockázata. A nyáron elvégzett lézeres látásjavítás ugyanolyan biztonságos, mint télen, ősszel, vagy bármilyen évszakban!

Gyakran az erős fényről kérdeznek minket, de a napsugárzásban lévő UV fénytől nyáron és télen ugyanúgy kell védeni a szemet.

SPORTOLÁS

A téli fáradtság kipihenése után, nagyon sokan vágnak bele a sportolásba, aktív életmódba! Eddig minden páciensünk arról számolt be, hogy el sem tudja mondani, hogy mennyire megkönnyítette az életét a lézeres szemműtét. A kontaktlencse, szemüveg a legjobban az aktív időtöltésben zavarja az embert!

Szabaduljon meg a szemüvegétől és élvezze a jó időt korlátok nélkül!

MIT, MIKOR LEHET A
SZEMMŰTÉT UTÁN?

  • Könnyebb fizikai terhelés és mozgás:
    már a műtét után 2 nappal nyugodtan végezhet! Pl. kocogás,biciklizés

  • Nehéz fizikai munka, keményebb sportok:
    a műtét után 1 hétig tiltottak, utána már mehet edzeni, aerobikozni, súlyzózni, stb.

  • Küzdősportok, olyan tevékenység, ahol ütés érheti a szemét:
    a műtét után 1 hónappal már bátran végezhet!

ÚSZÁS TENGERBEN, USZODÁBAN

Ha nyaralás, akkor pancsolás, úszás, fürdőzés. A Budai Szemészeti Központban elérhető DiamondFEMTO vagy OptiLASIK szemműtétek után az alábbi korlátozásra kell számítani:

Tengerben már a lézeres látásjavítás után 3 héttel nyugodtan úszhat! Uszodába a lézeres szemműtét után 1 hónappal korlátozás nélkül járhat!

ALKALMAS VAGYOK?

Töltse ki online alkalmassági tesztünket és kollégáink személyre szabott üzenetben írják meg Önnek, hogy a megadott adatok alapján érdemes-e eljönnie egy részletes alkalmassági vizsgálatra, vagy más megoldást ajánlunk.

Tudja meg, hogy alkalmas-e a lézeres látásjavításra és eldobhatja-e a szemüvegét!