MINÉL TOVÁBB HORD KONTAKTLENCSÉT, ANNÁL ELÉGEDETLENEBB VELE!
2018. 04. 10.
A kontaktlencsével határozottan elégedettek száma a kezdeti 63%-ról 54%-ra csökkent a harmadik év végére egy amerikai kutatás eredményei szerint.

 

A LASIK kezeléssel való elégedettség viszont tartósan magas maradt.

 

A korábban kontaktlencsét használók 88 százaléka volt határozottan elégedett a LASIK kezeléssel a harmadik év végén, amely nem jelentett eltérést az első és a második év értékeitől.

Az Amerikai Cornea Kutatóintézet egy új tanulmányban kimutatta, hogy azok a kontaktlencse-használók, akik LASIK kezelést választanak, a beavatkozást követően egy évvel elégedettebbek látásukkal és a beavatkozást követő második és harmadik évben még elégedettebbé válnak. Ez az első tanulmány, amely közvetlenül összehasonlítja a kontaktlencsét viselők és a LASIK lézeres látásjavító beavatkozáson átesettek elégedettségi arányát.

 

A Három éves, hosszú távú elégedettség vizsgálat a LASIK és a kontaktlencsék összehasonlítására (http://www.aaojournal.org/article/S0161-6420(16)30096-3/fulltext) című tanulmányban a LASIK beavatkozást követően megkérdezett korábbi kontaktlencse-használók magasabb elégedettségről számoltak be, mint egy LASIK műtéten át nem esett, továbbra is kontaktlencsét használó kontrollcsoport tagjai.

 

A kezelést követő második és harmadik évben elvégzett felmérések alapján a LASIK elégedettségi aránya tartósan magas maradt, míg a kontaktlencsékkel való elégedettség fokozatosan romlott. A tanulmányt az Amerikai Cornea Kutatóintézet végezte. Eredményeiket a Szemészet című folyóirat 2016 augusztusi számában tették közzé.

 

A tanulmány kimutatta, hogy a korszerű LASIK technológiával végzett szemészeti beavatkozáson átesett személyek elégedettsége magasabb volt a műtétet követő első, második és harmadik évben, mint azoké, akik továbbra is kontaktlencsét viseltek. Ez az első tanulmány, amely hosszú távon hasonlítja össze a LASIK beavatkozáson átesett páciensek és egy továbbra is kontaktlencsét viselő kontrollcsoport elégedettségét” – mondta el egy sajtóközleményben Dr. Francis W. Price, Jr., a tanulmány vezető kutatóorvosa és a Price Vision Group igazgatója. „Ez a megközelítés, amely alapján magukat a kezelt személyeket kérdezzük meg, egy régóta hiányolt alapot jelent a LASIK és a kontaktlencsék valós életbeli eredményeinek összehasonlítására.

 

Ha Ön is szeretne hosszú távon elégedett maradni, töltse ki alkalmassági tesztünket, hogy lézerszemű lehessen!

Forrás: Budai Szemészeti Központ
A cikk szerzője a Budai Szemészeti Központ munkatársa, ha kérdése van a szerzőhöz a cikk tartalmával kapcsolatban, akkor a Kapcsolat menüpontban megadott e-mail elérhetőségen írhat neki.