Lézerkezelések Magyarországon

Ismerje meg a Magyarországon elérhető kezeléseket! Minden elérhető kezelésről rövid ismeretetőt talál itt!

 

 

Lézeres látásjavító kezelés elnevezése A lézeres látásjavító eljárás egyszerű és érthető magyarázata
PRK PRK – photorefraktív keratektomia: Ennél az eljárásnál a külső hámréteget az orvos saját kezével távolítja el, majd a lézerkezelés a szaruhártya szabad felszínén történik.
ZERO-TOUCH (Sasszem NO-TOUCH, St. James TOUCH-FREE) Érintés nélküli modern felszíni kezelés (trans-epithelialis kezelés), ahol nem készül lebeny. A szaruhártya felszínes hámrétegét lézer távolítja el. Ezt követi a dioptria javító lézerkezelés.
LASEK LASEK –  Laser Assisted Sub-Epithelial Keratomileusis

Felszínes kezelés, melynek során a felszíni hámréteg – hígított alkohol segítségével – meglazításra, majd felhajtásra kerül, a lézerkezelés után  pedig visszahelyezésre.

LASEK hullámfront LASEK kezelés, ahol a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).
EPI LASIK A LASIK-hoz hasonló, de a lebeny metszése felszínesebben történik (kb. 90 mikron mélyen).
EPI LASIK hullámfront EPI LASIK kezelés, ahol a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).
LASIK LASIK – Laser-assisted in situ keratomileusis  

Az átlagosan 550 mikrométer vastagságú szaruhártya felszínén 100-130 mikron vastagságú lebenyt vágnak egy automata késsel. A lebenyt felhajtva a szaruhártya mélyebb rétegében történik az excimer lézerkezelés. Utána a lebenyt visszaillesztik a helyére, amely másnapra magától visszatapad.

LASIK hullámfront /  

Hívják még:

-High end LASIK

-ZYOPTIX

LASIK kezelés, ahol a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).
FEMTOLASIK / INTRALASIK / VISUMAX A LASIK lézeres látásjavítás továbbfejlesztett változata, amelynek során a  lebenyt egy femtosecundumos lézerkészülék készíti el. A lebenyt felhajtva a szaruhártya mélyebb rétegében történik az excimer lézeres kezelés. Utána a lebenyt visszaillesztik a helyére, amely másnapra magától visszatapad.

Miért jobb a Z FEMTO 7D kezelés, mint a hagyományos femtokezelések?

Z FEMTO 7D és Visumax kezeléseket összehasonlító kutatás eredményei.

FEMTOLASIK / INTRALASIK / VISUMAX

hullámfront elemzéssel

A LASIK lézeres látásjavítás továbbfejlesztett változata, amelynek során a  lebenyt egy femtosecundumos lézerkészülék készíti el. A lebenyt felhajtva a szaruhártya mélyebb rétegében történik az excimer lézeres kezelés. Utána a lebenyt visszaillesztik a helyére, amely másnapra magától visszatapad. Hullámfront: a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).

SCHWIND AMARIS 1050RS dioptria korrigáló lézer egyénre szabva kezeli a szem magasabb rendű fénytörési hibáit!

SMILE A SMILE eljárás során a szaruhártyában létrehoznak egy lencseszerű képződményt, melyet a szaruhártyán ejtett 2-4 mm-es bemetszésen keresztül távolítanak el. A SMILE elnevezés egy betűszó, mely az eljárást pontosan leíró Small Incision Lenticular Exctraction angol elnevezés rövidítése.