Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Lézeres szemműtét 3 nap alatt - Femto lézeres kezelés Lézeres szemműtétek

Miért jobb a Z Femto 7D?

A hagyományos Femto kezeléseknél jobb a Z Femto 7D?

FemtoLasik, IntraLasik, Zyoptix, Femto HD Lasik kezelések NEM EGYFORMÁK! Mi a különbség?

Z FEMTO 7D összehasonlítva a többi Magyarországon elérhető hagyományos femto lézerkezeléssel számos olyan tulajdonsággal bír, ami kiváló választássá teszi, ha lézeres szemműtéten gondolkodik.

Z FEMTO 7D pontosabb – győződjön meg róla, hogy mit jelentenek az adatok!

Mit láthat a képen? A jobb oldali képen a Z FEMTO 7D eljárásnál használt, nanojoule energiájú lézerimpulzusokkal működő Ziemer LDV Z8 lézersugarak pontosságát látja. A bal oldalon hagyományos, mikrojoule energiájú lézerimpulzusokkal  működő femto lézerekét. A képen jól látszik, hogy a nagyobb mikrojoule energiával dolgozó lézerimpulzusok mennyivel nagyobb területen szóródnak, mennyivel pontatlanabb így a kezelés.1

Z Femto 7D lézeres kezelésről

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Extrém gyors látásjavulás Z FEMTO 7D lézerkezelés után – nemzetközi kutatás alapján! A Z FEMTO 7D műtét után 4 órával már autót vezethet és 30 perc után nyugodtan tud smst írni!2

„Gyulladás lézeres szemműtét után? – Csak ha magas a pulzus energia!– Alacsony pulzus energia garantálja a gyulladásmentességet! Az alacsony energiájú femto lézerek esetében (Z FEMTO 7D) sokkal alacsonyabb a steril gyulladás kialakulásának valószínűsége, mint a hagyományos (Sasszem) INRALASE FS60 femto lézer esetében – bizonyítja egy nemzetközi kutatás.3

„Z FEMTO 7D és Visumax femto lézer összehasonlító kutatás – Az összehasonlítás alapján a Z FEMTO 7D lézere sokkal kevesebb hegesedési kockázattal és elhalt, tönkrement sejttel jár, így a kockázat ebben a tekintetben jelentősen alacsonyabb.4

10 legfontosabb dolog amit tudnia kell a lézeres szemműtétekről és a Z FEMTO 7D eljárásról: Mi a különbség az eljárások között? Miben más? Milyen adatok bizonyítják a hatékonyságát?

A femtosecundomos lézerek alapvető tulajdonságairól szóló tudományos cikk: avagy mit jelent az alacsony lézerenergia? Melyik femto lézer milyen energiával dolgozik? Miért jobb az alacsony lézerenergia? Tudjon meg mindent ebből a cikkből.5

Alkalmas vagyok?

Z FEMTO 7D lézeres szemműtét
Fájdalommentes, ultramodern lézertechnológa

Ha távolra nem lát jól és dioptriája -12 és +4 között van, töltse ki az online alkalmassági tesztet!

Érdemes eljönnie a műtétet megelőző alkalmassági vizsgálatra? Megadott adatai alapján személyre szabott választ kap 48 órán belül.

Vizsgálati helyek: Budapest, Debrecen

Z FEMTO 7D vs hagyományos femto lézer kezelés

A tények, melyek nem magukért beszélnek – megmagyarázzuk őket, mit jelentenek az Ön számára!

*Kijelentéseinket tudományos cikkekre alapozzuk

 

Tény: Z FEMTO 7D Hagyományos femto pl. intralasik, Alcon femto,Visumax Mit jelent? Miért érdekes?
A Z FEMTO 7D alacsony pulzus energiát használ Alacsony energia (nanoJoule) Magas energia (mikroJoule) A mikro azt jelenti, hogy milliomod. Ez a milliárdod 10-3-szorosa, tehát ennyivel nagyobb. Az egyes lézergócok energiája meghatározza, hogy a szaruhártyában mekkora károsodást hoz létre a femto lézer. Minél kisebb az energia, annál jobb a lézerkezelés.
A Z FEMTO 7D lézergócok kisméretűek Kisebb lézergóc méret Nagy lézergóc átmérő Minél kisebb a lézergóc mérete, annál pontosabb a lézer, annál kisebb a szöveti híd a lézergócok között.
A Z FEMTO 7D kezelés esetén a gyulladás kockázata szinte minimális. Az alacsony lézerenergia miatt a szaruhártyában a gyulladás és a sejtkárosodás mértéke minimális. A magasabb energia károsíthatja a szaruhártya sejtjeit és kifejezettebb gyulladást hozhat létre. A femto lézerkezelés utáni gyógyulás gyorsasága és mértéke függ a lézer által kiváltott gyulladástól. Minél kisebb a gyulladás, annál gyorsabban és pontosabban gyógyul a szaruhártya.
A Z FEMTO 7D kezelés után a szövődmények kockázata minimális. A lézer miatt keletkezett buborékok 1-2 másodperc után eltűnnek. A lézer miatt keletkezett buborékok sokáig megmaradhatnak, gyakran olyan erősen, hogy a lézerkezelés nem is folytatható. Az alacsony lézerenergia miatt a mellékhatások sokkal ritkábban jelentkeznek a Ziemer FEMTO LDV Z8 lézernél, mint a hagyományos femto kezeléseknél.
Mellékhatások nagyon ritkák a Z FEMTO 7D kezelés esetén A svájci technológiai fejlesztés kifejezett célja volt, hogy a lehetséges mellékhatások előfordulási gyakoriságát minimalizálják. Előforduló mellékhatások: OBL-Opaque bubble layer (homályos buborék réteg a szaruhártyában), DLK- Diffuse lamellar keratitis (gyulldás a femto lebeny alatt), TLS – Transient light sensitivity (extrém fényérzékenység) A kezelés utáni mellékhatások elvehetik a tisztán látás örömét, további kezelésekre lehet szükség. Ez a Z FEMTO 7D esetében  a legkevésbé valószínű.

1 Prof. H. Lubatschowski, mérései alapján

2 Durrie DS, Brinton JP, Avila MR, Stahl ED. Evaluating the speed of visual recovery following thin-flap LASIK with a femtosecond laser. J Refract Surg. 2012 Sep. 28 (9):620-4.

3 Tomita M., Sotoyama Y., Yukawa S., Nakamura T. Comparison of DLK incidence after laser in situ keratomileusis associated with two femtosecond lasers: FEMTO LDV and IntraLase FS60. Clinical Ophthalmology 2013; 7:1365–1371

RIAU A, Liu Y, LWIN N, Ang H, Tan N, Yam G, Tan D, Mehta J. Comparative Study of nJ and uJ-Energy Level Femtosecond Lasers: Evaluation of Flap Adhesion Strength, Stromal Bed Quality, and Tissue Responses. Investigative Ophthalmology & Visual Science Max 2014, Vol 55 3186-3194

5 Jay S. Pepose and Holger Lubatschowski, Cataract & Refractive Surgery Today 2008 October 45-51.

Friss híreink
Lehet-e katona vagy rendőr, akinek lézeres szemműtétje volt?

Lehet-e katona, rendőr, akinek rossz a szeme vagy lézeres szemműtétje volt?

Tovább
Kovács Patrícia - lánya - éjszakai kontaktlencse - orthokeratológiai lencse

Kovács Patrícia lánya éjszakai kontaktlencséjéről mesél

Tovább
idegentest-érzés - valami a szemben - idegentest -szemszárazság

Miért érezzük úgy, mintha lenne valami a szemünkben?

Tovább
Műkönny, szemcsepp használat száraz szemre - a tartósítószer mentes műkönnynek nincs mellékhatása

Viszkető, száraz szem? Milyen műkönnyet válasszunk?

Tovább