Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Ziemer Femto LDV Z8 lézer - lézeres látásjavítás Ziemer Femto LDV Z8 lézer

Ziemer Femto LDV Z8 lézer

Tökéletes látás kíméletesen

Lebenyképzés csúcstechnológiával

Magyarországon kizárólag a Budai Szemészeti Központban érhető el a svájci Ziemer cég Z8 Femto LDV lézere, amely

  • bármelyik femtoszekundumos lézernél nagyobb ismétlési gyakorisággal bocsátja ki a lézersugarakat;
  • egymást átfedő, rendkívüli pontossággal elhelyezett gáz buborékokat létrehozva készíti el a lebenyt és
  • az összes ma működő femto lézerrendszernél alacsonyabb energiával működik.

A Ziemer LDV Z8 nem csak kíméletes a szemhez, de úgy hozza létre a peremes lebenyt, hogy figyelmbe veszi a páciens szaruhártyájának egyedi tulajdonságait és nagyobb felületen dolgozik, mint a többi femto lézer, így minimalizálja az éjszakai fényszóródás kockázatát. A kíméletes eljárásnak köszönhetően nincs felesleges szövetkárosodás és a kezelés után néhány órával már élesen lát a páciens. A Ziemer LDV lézer rendszerekkel világszerte elvégzett, több, mint 2.500.000 kezelés garanciát jelent az abszolút biztonságra! A Ziemer LDV Z8 lézeres szaruhártya transzplantációra és szürkehályog műtétekhez is használható.

Alkalmas vagyok?

Z FEMTO 7D lézeres szemműtét
Fájdalommentes, ultramodern lézertechnológa

Ha távolra nem lát jól és dioptriája -12 és +4 között van, töltse ki az online alkalmassági tesztet!

Érdemes eljönnie a műtétet megelőző alkalmassági vizsgálatra? Megadott adatai alapján személyre szabott választ kap 48 órán belül.

Vizsgálati helyek: Budapest, Debrecen

Nincs felesleges szövetkárosodás

Ziemer Femto LDV Z8

Ziemer LDV Z8 lézere – a Z FEMTO 7D kezelés alatt – kb. 400 milliónyi apró gázbuborékot hoz létre, a szaruhártya előre meghatározott rétegében, melyek egymással szoros fedésben helyezkednek el.

Ezek a mikroszkópikus buborékok hozzák létre a lebenyt, amelyet felhajtva a dioptriakorrekció a szaruhártya mélyebb rétegében megtörténhet.

A buborékok példa nélküli apró mérete és pontos elhelyezése miatt tudnak szakorvosaink olyan speciális, peremes lebenyt készíteni, amelynek tulajdonságait teljes mértékben a páciens szemének adottságaihoz tudnak igazítani.

hagyományos femto lézerek esetében a buborékok sokkal pontatlanabbul, egymástól távol helyezkednek el, így a képen is látható módon a megmaradó szöveti hidak a lebeny felhajtásakor elszakadnak és szöveti károsodást okozhatnak, ami lassítja a gyógyulást és a látásélesség beállását.

Bővebben a vonatkozó kutatásról!

Gyors, személyre szabott, peremes lebeny

A teljes kezelés mindössze 10-15 percig tart. Az egyedi, peremes lebeny létrehozásához mindössze 12 másodperc szükséges, amit a magas ismétlési gyakorisággal elhelyezett lézerimpulzusok tesznek lehetővé. A sebész a képen látható 3 típusból választja ki, hogy a páciens szaruhártya adottságaihoz melyik biztosít megfelelő stabilitású lebenyt.

Bővebben a vonatkozó kutatásról!

Ziemer Femto LDV Z8 - lézeres szemműtét - kíméletes lézeres kezelés

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Alacsony energia a kíméletes kezeléshez

Ziemer Femto LDV Z8 - lézeres szemműtét - kíméletes lézeres kezelés

Ma a világon elérhető femtoszekundum lézernek közül a Ziemer FEMTO LDV Z8 használja a legalacsonyabb energiát a lebenyképzés során. Ennek köszönhetően nem keletkezik károsodás a környező szövetekben és nincs gyulladás a kezelés után. A képen a zöldes sárga területek a kialakult gyulladás helyét jelölik.
Látható, hogy 0,5 nanojoule energiával dolgozó Ziemer LDV Z8 esetében nincs gyulladt terület.

Bővebben a vonatkozó kutatásról!

Jobb éjszakai látás

A hagyományos femto lézerekkel összehasonlítva a Ziemer LDV Z8 nagyobb felületen készíti a lebenyt, így az éjszakai fényszóródás kockázata csökken, valamint a műtét utáni tartós szemszárazság is kisebb eséllyel alakul ki (tartós szemszárazság a lebenyes kezelések után 4%-ban fordul elő).

Bővebben a vonatkozó kutatásról!

Ziemer Femto LDV Z8 - lézeres szemműtét - kíméletes lézeres kezelés

4 órával a műtét után autót vezethet! Kutatási adatok bizonyítják!

Műtét után eltelt idő Vezetés Páciensek %-a SMS írás Páciensek %-a
Azonnal 12,5 % 87,5%
15 perc 12,5 % 87,5 %
30 perc 12,5 % 100 %
1 óra 25 % 100 %
2 óra 50 % 100 %
4 óra 100 % 100 %
1 nap 100 % 100 %

 

Akár extrém vékony lebeny is készíthető

Ziemer Femto LDV Z8 - lézeres szemműtét - kíméletes lézeres kezelés

A lebeny képzési folyamat a beépített OCT (optikai koherencia tomográfia) kamera segítségével tervezhető és folyamatosan nyomon követhető. Ez még pontosabb peremes lebeny készítést tesz lehetővé, így akár a hagyományos femtoszekundom lézereknél megszokottnál vékonyabb lebeny is készíthető. A képen a beépített OCT kamera által rögzített szaruhártya rétegek láthatók.

96%-os elégedettség

Nemzetközi kutatás alapján a páciensek 96%-a elégedett látásával FEMTO, LASIK kezelése után és a lézeres szemműtéteket végző szemész szakorvosok több, mint 90%-a javasolná a lézeres látásjavítást a családtagjai számára is.

Kíméletes vákuum képzés

Kíméletes vákuum képzésnek köszönhetően a lebenykészítés során sokkal kisebb eséllyel alakul ki bevérzés a szemfehérjén mint más femto kezeléseknél. A folyadékkal töltött vákuum gyűrű deformitás mentes szaruhártya felületet biztosít, így a FEMTO lézerfej nem tud elcsúszni rögzítés után.1

1 Talamo et al., Optical patient interface in femtosecond laser-assisted cataract surgery: Contact corneal applanation versus liquid immersion, Journal of Cataract & Refractive Surgery, 2013; 39(4): 501

Ziemer Femto LDV Z8 - lézeres szemműtét - kíméletes lézeres kezelés

Lézerkezelések összehasonlítása

Dr. Tóth Emília, szemész szakorvosunk beszél a Budai Szemészeti Központban elérhető lézeres szemműtét típusokról és mind a négy kezelés esetében részletesen elmagyarázza, hogy az eljárás során mi történik a páciens szemével. A Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres kezelések esetén is tájékoztatást nyújt előnyökről, hátrányokról és a gyógyulási időről.

2 lézeres lebenyes eljárások 1 lézeres lebenyes eljárások Lebeny nélküli eljárások
Z FEMTO 7D OptiLASIK 7D Zero-Touch 7D PRK 7D
Mi az eljárás lényege? A szaruhártya stroma állományában a lebenyt a svájci Ziemer cég lézere készíti, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi. A szaruhártya stroma állományában a lebeny a lebenyt egy mikrokeraton elnevezésű precíziós eszközzel készül, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi. A szaruhártya felszínes hámrétege ELTÁVOLÍTÁSRA KERÜL a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer által. A dioptriakorrekciót is ez a lézer végzi. A szaruhártya legfelső hámrétege egy speciális mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.
Hány lézer dolgozik az eljárás közben? 1 femto lézer
1 excimer lézer
1 excimer lézer 1 excimer lézer 1 excimer lézer
Kellemetlenség, fájdalom, homokszem érzés a műtét után Nincs fájdalom, csak kellemetlenség lehet. 1-2 óra Nincs fájdalom, csak enyhe homokszem érzés. 2-3 óra Enyhe fényérzékenység, hosszabb gyógyulás 3-4 nap Kellemetlen, fényérzékeny, fájdalmas gyógyulás 7-9 nap
Munkából kieső napok száma a műtét után 1 nap 1-2 nap 5-7 nap 7-10 nap
Napszemüveg szükséges 4 hét 4 hét 6 hónap 6 hónap
Steroid tartalmú szemcsepp használata 3 hét 3 hét 6 hónap 6 hónap
Látásélesség kialakulása műtét után Azonnali tiszta látás élmény a műtét után, vagy néhány órán belül
Teljes gyógyulási idő: 2 hónap
Azonnali jó látás a műtét utáni órákban, vagy 1-2 napon belül
Teljes gyógyulási idő: 2 hónap
Látás kitisztulása: 2-4 hét
A végleges látásélesség: 6 hónap
Látás kitisztulása: 2-4 hét
A végleges látásélesség: 6 hónap
Előnye A kezelés és gyógyulás is teljesen fájdalommentes és érintésmentes. Azonnali éleslátás érhető el, másnap már dolgozhat! A szövődmények kockázata minimális. A kezelés és gyógyulás is teljesen fájdalommentes, megbízható. 1-2 napon belül már dolgozhat! Egy teljesen kipróbált és jól bejáratott kezelés, több ezer sikeresen elvégzett kezelés bizonyítja! A Zero-Touch 7D kezelés hosszú távú eredménye ugyanolyan mint a többi kezelésé. A Zero-Touch 7D érintésmentes kezelés tökéletes megoldást nyújt ha nem szeretné, hogy a szeméhez érjenek. A PRK kezelés hosszú távú eredménye ugyanolyan mint a többi kezelésé. A PRK tökéletes megoldást nyújt speciális esetekben, például vékony szaruhártya esetén.
Hátránya A klinikákon elérhető lézerek között nagy különbségek vannak, amelyek a páciensek számára nehezen azonosíthatóak. Figyelmesen válasszon klinikát, hiszen sok múlik a lézeren! A kezelés utáni első pár hétben szemszárazság jelentkezhet, műkönny használata javasolt. A kezelés utáni gyógyulási folyamat néhány napig fájdalmas, kellemetlen. A munkából kiesés kb 5-7 nap. A látásélesség beállása kb. 2-4 hét. A kezelés utáni gyógyulási folyamat fájdalmas, kellemetlen. A munkából kiesés kb 7-10 nap. A látásélesség beállása kb. 2-4 hét.
Mely kezelések tartoznak ide Magyarországon? Z FEMTO 7D, Sasszem FEMTO, Intralasik, Zypotix, FEMTO HD, Visumax, Visumax HD, Sasszem FEMTO Smart OptiLASIK Touch-Free, Sasszem NO-Touch PRK, Epi-LASIK, Sasszem PRK
Miért jobb a Z FEMTO 7D, mint a hagyományos kezelések? Miért jobb az OptiLASIK, mint a PRK? Hogyan működik az érintésmentes kezelés? Mi a különbség a felszíni kezelések között?

Kinek ajánljuk?

pipa Tökéletességre
törekszem
pipa Nem kötök kompromisszumot       pipa Csúcstechnológiában
bízom
pipa Fontos nekem
a kényelem
Friss híreink
retinoblastoma - szem daganat - retina - daganat - retina betegség - szembetegség

Súlyos látásromlást okozó gyermekszemészeti betegségek szűrése

Tovább
Lehet-e katona vagy rendőr, akinek lézeres szemműtétje volt?

Lehet-e katona, rendőr, akinek rossz a szeme vagy lézeres szemműtétje volt?

Tovább
A Budai Szemészeti Központ Betegbarát Szolgáltató lett 2023-ban

2023-ban Betegbarát Szolgáltató lettünk!

Tovább
Kovács Patrícia - lánya - éjszakai kontaktlencse - orthokeratológiai lencse

Kovács Patrícia lánya éjszakai kontaktlencséjéről mesél

Tovább