Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Tudományos források - lézeres látásjavító szemműtétek Lézeres szemműtét és műlencse beültetés a Budai Szemészeti Központban

Páciensek véleménye
lézeres látásjavításról

Mindennél többet mond pácienseink véleménye

Felbecsülhetetlen az a pillanat, amikor valaki rájön, hogy már nincs szüksége semmilyen segédeszközre ahhoz, hogy élesen lásson. Nézze meg videónkat, melyben pácienseink őszinte véleményét láthatják közvetlen a Z Femto 7D műtét után pár perccel.

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Nemzetközi elégedettség

Nem tudja, hogy kire hallgasson? Mindenki mást mond? Összezavarodik az interneten található fórumok, Facebook csoportok bejegyzései miatt?

Világszerte, a LASIK (FEMTOOPTILASIK, LASIK) műtéten átesett páciensek több, mint 96%-a elégedett az elért eredménnyel.

A LASIK műtéten átesett páciensek 95,4%-a volt maximálisan elégedett a kialakult látásával, az Amerikai Szürkehályog és Refraktív Műtéti Társaság által közreadott kutatási eredmények alapján.

Több mint 40 millóan estek már át LASIK műtéten világszerte. Az eredmények alapján a LASIK műtétet tartják a világ legsikeresebb látásjavító műtéti eljárásának, amihez hozzájárul, hogy több mint 1 évtizednyi klinikai kutatás és technológiai fejlesztés áll az eljárás mögött.

A „LASIK: A pácienselégedettség globális szemszögből” kutatás legfontosabb eredményei:

  • 96%- a elégedett a LASIK műtéten átesetteknek az eredménnyel
  • A páciensek 97%-a 100%-os vagy annál jobb látásélményt ért el a gyógyulási idő végére.

Dr. Nagymihály Attila – a Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa elmondta, hogy a kutatásban feltárt arány az ő tapasztalata alapján, a Budai Szemészeti Központban teljesen hasonló.

„Fontos utánajárni, hogy mi okozza a problémát azok körében, akik nem maximálisan elégedettek az eredménnyel. Dr. Solomon kutatása is azt támasztja alá, hogy gyakran olyan körülmények befolyásolják az elégedetleneket, amelyek nem a LASIK beavatkozásnak tulajdoníthatóak. Így például a génjeink által befolyásolt szemromlást gyakran csalódottan veszik tudomásul a páciensek – hiszen ilyenkor vagy újra műteni kell a szemüket, vagy szemüvegre szorulnak. Emellett sok tényező bár kellemetlen lehet, például a szemszárazság, de elenyésző amellett, hogy milyen mértékű az életminőség javulása a műtét után.”

A Budai Szemészeti Központban garanciálisan vállaljuk azon páciensek újraműtését, akiknek az egyéni gyógyulási adottsága miatt nem lett tökéletes a szeme. Illetve kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az elővizsgálatok során maradéktalanul tájékoztassuk arról a pácienseinket, hogy az időskori szemromlást a kezelés nem befolyásolja, tehát idősebb korban szükség lehet olvasó szemüvegre.

Kontaktlencse és LASIK elégedettség

A kontaktlencsével határozottan elégedettek száma a kezdeti 63%-ról 54%-ra csökkent a harmadik év végére egy amerikai kutatás eredményei szerint.

A LASIK kezeléssel való elégedettség viszont tartósan magas maradt.

A korábban kontaktlencsét használók 88 százaléka volt határozottan elégedett a LASIK kezeléssel a harmadik év végén, amely nem jelentett eltérést az első és a második év értékeitől.

Friss híreink
retinoblastoma - szem daganat - retina - daganat - retina betegség - szembetegség

Súlyos látásromlást okozó gyermekszemészeti betegségek szűrése

Tovább
Lehet-e katona vagy rendőr, akinek lézeres szemműtétje volt?

Lehet-e katona, rendőr, akinek rossz a szeme vagy lézeres szemműtétje volt?

Tovább
A Budai Szemészeti Központ Betegbarát Szolgáltató lett 2023-ban

2023-ban Betegbarát Szolgáltató lettünk!

Tovább
Kovács Patrícia - lánya - éjszakai kontaktlencse - orthokeratológiai lencse

Kovács Patrícia lánya éjszakai kontaktlencséjéről mesél

Tovább