PÁCIENSEINK VÉLEMÉNYE

Mindennél többet mond, lézerszemű pácienseink véleménye. Nézze meg valódi pácienseink élménybeszámolóit a lézeres szemműtétről.

NEMZETKÖZI ELÉGEDETTSÉG

Nem tudja, hogy kire hallgasson? Mindenki mást mond? Összezavarodik az interneten található fórumozók bejegyzései miatt?

Világszerte, a LASIK (FEMTO, OPTILASIK, LASIK) műtéten átesett páciensek több, mint 95%-a elégedett az elért eredménnyel.

A LASIK műtéten átesett páciensek 95,4%-a volt maximálisan elégedett a kialakult látásával, az Amerikai Szürkehályog és Refraktív Műtéti Társaság által közreadott kutatási eredmények alapján.

Több mint 40 millóan estek már át LASIK műtéten világszerte. Az eredmények alapján a LASIK műtétet tartják a világ legsikeresebb látásjavító műtéti eljárásának, amihez hozzájárul, hogy több mint 1 évtizednyi klinikai kutatás és technológiai fejlesztés áll az eljárás mögött.

A „LASIK: A pácienselégedettség globális szemszögből” kutatás legfontosabb eredményei:

  • 95,4%- a elégedett a LASIK műtéten átesetteknek az eredménnyel
  • Kb. 95%-a a pácienseknek ajánlaná a LASIK műtétet barátainak és ugyanennyi bármikor újra alávetné magát az eljárásnak
  • Az elégedettségi arány minden országban 87.2 és 100 között mozgott

 

Dr. Nagymihály Attila – a Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa elmondta, hogy a kutatásban feltárt arány az ő tapasztalata alapján, a Budai Szemészeti Központban teljesen hasonló.

„Fontos utánajárni, hogy mi okozza a problémát azok körében, akik nem maximálisan elégedettek az eredménnyel. Dr. Solomon kutatása is azt támasztja alá, hogy gyakran olyan körülmények befolyásolják az elégedetleneket, amelyek nem a LASIK beavatkozásnak tulajdoníthatóak. Így például a génjeink által befolyásolt szemromlást gyakran csalódottan veszik tudomásul a páciensek – hiszen ilyenkor vagy újra műteni kell a szemüket, vagy szemüvegre szorulnak. Emellett sok tényező bár kellemetlen lehet, például a szemszárazság, de elenyésző amellett, hogy milyen mértékű az életminőség javulása a műtét után.”

A Budai Szemészeti Központban garanciálisan vállaljuk azon páciensek újraműtését, akiknek az egyéni gyógyulási adottsága miatt nem lett tökéletes a szeme. Illetve kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az elővizsgálatok során maradéktalanul tájékoztassuk arról a pácienseinket, hogy az időskori szemromlást a kezelés nem befolyásolja, tehát idősebb korban szükség lehet olvasó szemüvegre.

KONTAKTLENCSE ÉS LASIK ELÉGEDETTSÉG

A kontaktlencsével határozottan elégedettek száma a kezdeti 63%-ról 54%-ra csökkent a
harmadik év végére egy amerikai kutatás eredményei szerint.

A LASIK kezeléssel való elégedettség viszont tartósan magas maradt.

A korábban kontaktlencsét használók 88 százaléka volt határozottan elégedett a LASIK
kezeléssel a harmadik év végén, amely nem jelentett eltérést az első és a második év
értékeitől.