Szemészetünkön a maszk használata továbbra is kötelező!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Dr. Füst Ágnes | Budai Szemészeti Központ szemész szakorvos
Dr. Füst Ágnes
Szemész szakorvos, Egyetemi adjunktus, PhD
Rövid bemutatkozás:
1991-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Egy évig Szegeden, a Szemészeti Klinikán dolgoztam, majd visszaköltöztem Budapestre, és az 1. sz. Szemészeti Klinikán folytattam a szemészet tanulását. 1995-ben tettem le a szemészet szakvizsgát. 1995-ben Innsbruckban, 1996-ban Rotterdamban jártam 3 hónapos tanulmányúton. Letettem az ICO nemzetközi szemészeti alapvizsgát (Basic Science Assessment for Ophthalmologists, 1996), és klinikai szakvizsgát (Clinical Science Assessment for Ophthalmologists, 2001). 2003-ban Ph.D. fokozatot szereztem, disszertációm témái az excimer lézerkezelés szaruhártyára gyakorolt hatása, valamint a refraktív és terápiás kezelésekkel elért eredmények voltak. Jelenleg is a budapesti Szemészeti Klinikán dolgozom adjunktusként. A szaruhártyával illetve szemfelszíni betegségekkel foglalkozó munkacsoportban végzek ambuláns, konziliárusi és műtéti, valamint kutatási tevékenységet. 2006 óta tanulmányi felelősként szervezem az egyetemisták oktatását. 2007 óta a klinikán működő szövetbank vezetője vagyok. 1992 óta vagyok tagja a Magyar Szemorvostársaságnak, 2014-től a vezetőség munkájában is részt veszek. 2006-ban lettem a Magyar Szemorvostársaság Cornea szekciójának tagja, 2013-tól az EuCornea európai corneatársaság, 2010-tól az European Eye Bank Association tagja vagyok. 2011 és 2019 között a Premium Visionben folytattam magánrendelést.

Miért választotta a szemészeti pályát?

Bár az egyetemi tanulmányaim megkezdésekor még kutató orvosnak készültem, az egyetemi évek során nyert tapasztalatok alapján egyre inkább vonzani kezdett a klinikai munka, a betegekkel való foglalkozás, törődés. A szemészet kis szakma az orvostudományon belül, mégis rengeteg izgalmas részterülete van, amiben külön-külön el lehet mélyedni. És persze nagyon jó együtt örülni a betegekkel, ha sikerült megromlott látásukat visszaadni, illetve panaszaikat olyan szintre csökkenteni, hogy az az életminőségük jelentős javulását tegye lehetővé.

 

Mivel foglalkozik dr. Füst Ágnes?

Nagy tapasztalatra tettem szert a különböző eredetű szaruhártya-gyulladások, fekélyek, szemszárazság és egyéb, gyakran már súlyos, elhanyagolt állapotban lévő szemfelszíni betegségek kezelésében. A korábban hagyományosan is végzett műtétek, pl. a teljes vastagságú szaruhártya-átültetés alkalmazása mellett részt vettem új műtéti technikák meghonosításában. Ezen kívül szürkehályog-műtéteket is végzek. Fontosak tartom, hogy orvosként odafigyeljek arra, amit a beteg közölni akar velem, és türelmes tájékoztatással igyekezzem az aggodalmait csökkenteni. 

 

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon dr. Füst Ágneshez?

  • szaruhártya-betegségek, szaruhártya-átültetés
  • kúszóhártya
  • szemszárazság diagnosztikája, kezelése
  • egyéb szemfelszíni betegségek
  • szürkehályog
  • általános szemészeti problémák
  • zöldhályog diagnosztikája, kezelése