Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Dr. Cserháti Zoltán - Budai Szemészet - szemész szakorvos

Dr. Cserháti Zoltán

Szemész szakorvos
Rövid bemutatkozás:

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomáztam 2015-ben. Az egyetemet követően a Soproni Erzsébet Oktató Kórház Szemészeti Osztályán dolgoztam néhány évet, miközben a szakképzésemet a Semmelweis Egyetem Szemklinikáján végeztem. 2017 júliusa óta a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet Szemészeti Osztályán dolgozom, ahol az ambuláns és osztályos betegek vizsgálata és ellátása mellett szürkehályog és ún. szemészeti kisműtéteket is végzek. Munkám során a szemészeti megbetegedések széles skálájával találkozom. Részt veszek a Retina Ambulancia munkájában, ahol a retina betegségeinek gyógyszeres és szemfenéki lézerkezelését is alkalmazom. Mindamellett a VII. kerületi és a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet Szemészeti Szakrendelésén is rendelek. 2020-ban szakvizsgáztam a Semmelweis Egyetem Szemklinikáján kiválóan megfelelt minősítéssel.

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomáztam 2015-ben, ahol tudományos diákköri munkámat a Debreceni Egyetem Szemklinikáján és a Gyógyszerésztudományi Kar Biofarmácia Tanszékén végeztem. Kutatásom (az uvealis melanoma őssejt markereinek expresszióját vizsgáltam) eredményeit számos hazai és nemzetközi hallgatói konferencián mutattam be. Ebben a témában több díjat nyertem, többek között a Nemzeti Kiválóság Program Eötvös Lóránd Hallgatói Ösztöndíját és a Köztársasági Ösztöndíjat is. Két kutatási terület révén tagja voltam a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának. Az egyetemet követően a Soproni Erzsébet Oktató Kórház Szemészeti Osztályán dolgoztam néhány évet, miközben a szakképzésemet a Semmelweis Egyetem Szemklinikáján végeztem. 

Korábban részt vettem száraz szem panaszokkal foglalkozó klinikai vizsgálatokban is. Érdeklődési körömbe tartozik a szem elülső szegmentumának betegségei, különösképpen a száraz szem, a szemlencsét és retinát érintő műtéti eljárások. Igyekszem naprakésznek lenni a legújabb technológiák (pl. 3D nyomtatás, diagnosztikát segítő digitális alkalmazások) klinikai és mindennapi használatával is.

2008 óta foglalkozom azzal, hogy milyen szerepet tölt be az internet és a közösségi média az orvoslásban és az egészségügyben, ezért elvégeztem a The Social MEDia Course kurzusát, majd megszereztem az Ultimate Expert diplomát. 2014 óta egészségügyben érdekelt cégeknek (pl. gyógyszer vállalatoknak) nyújtok segítséget medical writing, e-learning anyagok és e-konzultációk (Prezi előadások) során, valamint számos “okos” projekt (alkalmazások, eszközök, honlapok) aktív résztvevője is vagyok. A WEBbeteg.hu állandó szerzője vagyok, ahol teljes körű és szakmailag hiteles orvosi információkat osztok meg a leggyakoribb szemészeti megbetegedésekről. „Kórházak a neten” c. weboldalamon a magyar kórházak online felületeinek és közösségi média hálózatának listája mindenki számára ingyenesen megtekinthető. 

A Budai Szemészeti Központ szakemberei nagyon magas színvonalon végzik munkájukat, közülük sokakat az ország legjobb szakembereiként tartják számon. Többek között ezért, a páciensközpontú szemléletért, valamint az egyre szélesebb szemészeti profil miatt szeretek itt dolgozni. Kollégáim rugalmas, lelkiismeretes és precíz embernek ismernek. 

Miért választotta a szemészeti pályát?

Egyetemi éveim alatt kristályosodott ki, hogy a szemészeti betegségekkel és azok megoldásával, a látásproblémák helyreállításával szeretnék foglalkozni, hiszen óriási és tiszteletreméltó feladatnak gondolom mindezt. Hiszem, hogy a látás minőségének javítása egyben az életminőség javulását is eredményezi, legyen szó akár fiatalabb, akár idősebb emberről. A folyamatosan fejlődő szemészeti mikrosebészeti technológiák, valamint különböző kezelési eljárások mindezt lehetővé teszik.

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon hozzám?

  • Általános szemészeti panaszok, kérdések
  • Száraz szem, könnyezés, “vörös szem” panaszok
  • Szürkehályoggal kapcsolatos problémák
  • Zöldhályog (glaucoma) szűrés
  • Retinabetegségek gyógyszeres és lézeres kezelése
  • Szemhéj jóindulatú elváltozásainak műtéti megoldásaival
  • Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres szemműtét előtti állapot felmérés/alkalmasság és utánkövetés során is találkozhat velem