Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Rexon-Eye száraz szem kezelés Rexon-Eye száraz szem kezelés

Rexon-Eye®

Száraz szem kezelés

Mi az a Rexon-Eye?

A Rexon-Eye® egy olyan eszköz, amely kíméletes kezeléssel javíthat a száraz szem szindróma minden formáján. Alacsony teljesítményű, nagyfrekvenciás elektromos mezők alkalmazásával serkenti a könnytermelésben részt vevő sejtek/mirigyek anyagcseréjét és természetes regenerálódását.
A száraz szem minden típusára megoldást jelenthet, azaz az evaporatív, és a vízhiányos típus kezelésére is alkalmazható. A Rexon-Eye® hatékonyságát számos klinikai eredmény alátámasztja. A Rexon-Eye® nem csak tüneti kezelést alkalmaz, hanem a száraz szem kialakulásához vezető komplex komponensekre is pozitív hatással van.1

Rexon-Eye száraz szem kezelés

Foglaljon időpontot!

Száraz szem problémával küzd? Foglaljon időpontot Rexon Eye® kezelésre!

Melyek a Rexon-Eye száraz szem kezelés előnyei?

Rexon-Eye száraz szem kezelés
  • Hosszútávú megoldást kínál: a kezelések után egy-másfél év tünetmentesség vagy a panaszok számottevő javulása várható. Ezt követően a kezelés ismételhető.
  • Azoknak is ajánlott, akik nem tudják alkalmazni a szemhéj tisztítást (szemhéj toalett) napi rendszerességgel. (Bár fontos hangsúlyozni, hogy a kezelés szemhéj tisztítással kiegészítve még hatásosabb lehet.)
  • A száraz szem szindróma különböző típusaira kínál megoldást.1
  • Teljes mértékben fájdalommentes, pihentető kezelés.
  • A Rexon-Eye® kezelés csupán 20 percet vesz igénybe.
  • Megoldást kínálhat azoknak is, akik úgy érzik, már minden kezelési lehetőséget megpróbáltak, de semmi sem bizonyult hatásosnak.

Hogyan működik a Rexon-Eye?

A Rexon-Eye®-t úgy kell elképzelni, mint egy speciális szemmaszk, melyben a beépített kontaktelektródák által történik a kezelés. Az eszközt a páciens csukott szemére helyezzük fel és 20 percig hagyjuk rajta. A kezelés erősségét a páciens egyedi paramétereire igazítjuk. A kezelés során melegséget érezhet a szem környékén, ami a relaxálást is elősegíti. Amikor a kezelés véget ér, a páciensről lekerül az eszköz és ilyenkor még 5-10 percig tapasztalhat homályos látást, ami hamar elmúlik. A kezelés jótékony hatását már ekkor is érezheti, azonban fontos tudni, hogy legalább 4 kezelés kell a tartós és jelentős változáshoz. Valamint érdemes kiegészítő kezelésként otthoni terápiát is végezni (pl. szemhéj tisztítás, műkönny) a hosszantartó eredményért.

Tekintse meg videónkat, melyben Dr. Lendvai Zsanett szemész szakorvos mesél a szemhéj tisztítás (szemhéj toalett) fontosságáról és útmutatót is ad, hogyan kivitelezze helyesen:

Milyen technológiát használ a Rexon-Eye kezelés?

A Rexon-Eye® az ún. kvantum molekuláris rezonancia (Quantum Molecular Resonance – QMR) elvén működik, ami azt jelenti, hogy egy meghatározott frekvenciatartományon belüli rezgést ad át. Ez a frekvenciatartomány 4 és 16 MHz között mozog és megegyezik a biológiai szövetekben lévő molekuláris kötések rezgésével. Megfigyelték, hogy ez a fajta rezgés képes serkenteni az anyagcserét és a biológiai szövetek és sejtek természetes regenerációját.2 A felismerésnek köszönhetően új lehetőségek nyíltak meg az orvostudomány különböző területein a QMR alkalmazására. Ilyen területek például az esztétikai gyógyászat, a fájdalomcsillapítás és a fizioterápia is. Emellett érdemes kiemelni, hogy QMR stimulációval jelentős eredményeket értek el a mély sebek gyógyításában, valamint a szaruhártya sebek lehetséges kezelésében is.3

Mennyibe kerül a Rexon-Eye száraz szem kezelés?

A Rexon-Eye száraz szem kezeléssel kapcsolatos költségeket az Árlista menüpontban találja.

Gyakori kérdések a Rexon-Eye száraz szem kezeléssel kapcsolatban

Ha továbbra is kérdések merülnek fel Önben a kezeléssel kapcsolatban olvassa el válaszunkat a gyakran felmerülő kérdésekre!

A klinikai kutatások alapján  legalább négy kezelést ajánlott a tartós javulás elérése érdekében. A négy alkalmas csomagon túl intenzív, több alkalmas csomag is elérhető.

A krónikus száraz szem probléma több tényező együttes fennállásból jön létre (anatómiai tényezők, életmód, környezeti hatások, folyadék háztartás). A Rexon-Eye® kezelés optimális esetben a tünetek megszűnését eredményezni egy-másfél évre. Egyéni adottságok függvényében csak a száraz szemes tünetek részleges javulása várható. A kezelés nem gyógyírja a száraz szem szindrómát, csak a tüneteket javítja átmenetileg. A kezelés korlátozás nélkül ismételhető.

A Rexon-Eye® kezelés a száraz szem szindróma összes típusára alkalmazható vagyis az evaporatív, és a vízhiányos típusra is.

A kezelés nem javasolt várandós kismamáknál, gyermekeknél, onkológiai kezelés alatt álló pácienseknél, valamint aktívan működő implantátumok estében (pl.: pacemaker, hallókészülék).

Inaktív implantátumok esetén a kezelés lehetséges (pl.: protézisek) és természetesen, ha az aktív implantátum ideiglenesen eltávolítható (pl.: hallókészülék), akkor elvégezhető a terápia.