Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Budai Szemészeti Központ - Dr. Lendvai Zsanett

Dr. Lendvai Zsanett

SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:

2007-ben szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen, majd még abban az évben központi gyakornok lettem a Semmelweis Egyetemen, ahol a Szemészeti Klinikán kezdtem el dolgozni. 2012-ben szemész szakorvosi képesítést szereztem. Már a rezidensképzés ideje alatt is a szem elülső szegmentumával foglalkoztam legfőképp, a szaruhártya csoportban tevékenykedtem, az amnionhártya preparálások lelkes résztvevője, majd aztán évekig megszervezője voltam, illetve a szaruhártya átültetésre váró betegek behívása, műtétük megszervezése is az én feladatom volt. Részt vettem száraz szemű betegekkel kapcsolatos tanulmányban is. Emellett 2011 óta tagja vagyok a Szemhéj Csoportnak.

Miért választotta a szemészeti pályát?

Már egyetemi hallgatóként is arra készültem, hogy szemorvos leszek, hiszen, sokrétű, innovatív szakma a miénk. Sokat köszönhetek a Semmelweis Szemészeti Klinikán dolgozó kollégáimnak, akik csak megerősítettek abban, hogy tényleg a legszebb hivatást választottam.

A szemhéj és szemhéj környéki sebészeti beavatkozások precíz munkát követelnek meg. Emellett egy adott páciens szemhéj problémájának kezelése átfogó szemléletet igénylő feladat. A sebészeti megoldások mellett fontosak a páciensre szabott bőrápolási tanácsok. Az összetett kezelés célja mindig egy esztétikus eredmény. A feladat komplexitása és változatossága izgalmas kihívás számomra.

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon hozzám?

2019 áprilisban költöztem Budapestre, májustól a Budai Szemészeti Központ orvosaként találkozhatnak velem. Legjobb tudásom szerint, szívesen segítek bármilyen szemészeti panasszal vagy kérdéssel kapcsolatban.