Szemészetünkön a maszk használata továbbra is kötelező!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Dr. Bíró Bettina | Budai Szemészet | szemész szakorvos
Dr. Bíró Bettina
SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:
2014-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Rezidens éveim első felét a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórházban töltöttem, emellett több budapesti kórház szemészeti osztályán is betekintést nyerhettem a szakma fortélyaiba. A szakorvosjelölti időszakom legnagyobb részét a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikán töltöttem. 2016-tól a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban dolgoztam, ahol lehetőségem nyílt többek között szürkehályog műtét és szemhéj sebészet elsajátítására is. Számos hazai és több külföldi továbbképzésen gyarapítottam tudásomat. Szakvizsgámat 2019-ben szereztem.

Miért választotta a szemészeti pályát?

Már az anyatejjel szívhattam magamba a szemészet szeretetét, hiszen Nagypapám is ezt a szakterületet választotta magának 1964-ben. Látva a jegyzeteit, plasztikai műtétekhez készített rajzait, terveit és műtéti videóit, nem is dönthettem volna ennél szebb hivatás mellett.

A szemhéj környéki plasztikai beavatkozások aprólékos és precíz munkát igényelnek. Ugyanakkor egy adott páciens szemhéj problémájának kezelése összetett folyamat. Ötvöznie kell a páciensre szabott bőrápolási tanácsokat és sebészeti megoldásokat, úgy hogy lehetőség szerint – akár egy sérülést követően is – esztétikailag kiemelkedő eredményt kapjunk. Ennek a feladatnak a komplexitása izgalmas kihívás számomra minden egyes páciens esetében.

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon Dr. Bíró Bettinához?

Bármilyen szemészeti kérdéssel, illetve panasszal fordulhat hozzám bizalommal.