Általános szemészeti szakvizsgálat Budapesten és Debrecenben

Általános, teljeskörű szemészeti vizsgálatot 40 éves korig 2 évente, 40 éves kor felett évente javasolunk. Azok számára, akiknek a családjában előfordult zöldhályog, évenkénti vizsgálat ajánlott.

A Budai Szemészeti Központban korszerű szemészeti műszerparkkal, átfogó és specializált szaktudással rendelkező szemész szakorvosokkal, 750m2-en tágas várókkal, vizsgálókkal és műtővel várjuk pácienseinket az ország legnagyobb magánszemészetén. Szemészeink szakterületüknek nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is elismert képviselői. Orvosaink speciális szakterületei a lézeres látásjavítás, a szürkehályog kezelése, a látásjavító szemlencse műtétek, a zöldhályog, diabetes és macula degeneráció gondozása, a szemhéjkorrekciós műtétek, könnyezés miatti beavatkozások és a teljeskörű szemészeti szűrővizsgálatok.

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Teljeskörű szemészeti szűrővizsgálat | Budai Szemészet

Mire terjed ki az általános szemészeti szűrővizsgálat?

A vizsgálat során vizsgáljuk a fénytörési hibákat közelre és távolra is. Bizonyos krónikus betegség szemészeti szűrése is megtörténik. Ez azért fontos, mivel ezek a betegségek kezdeti szakaszukban sokszor nem okoznak tipikus panaszt. Ilyen probléma a cukorbetegség (diabetes), magasvérnyomás, zöldhályog, szürkehályog, makuladegeneráció, keratoconus. Amennyiben valamilyen szemészeti probléma azonosításra kerül, a látásromlás elkerülése miatt javasolt a szemész szakorvos által megállapított rendszerességgel a szemészeti kontroll!

A szemészeti szűrővizsgálat alkalmával sor kerülhet ezen túl tájékoztatásra a fénytörési hibák műtéti korrigálásáról, látászavarok, szemüvegproblémák, helyes műkönny használat átbeszélésére, jogosítványhoz, terhesgondozáshoz, munkaalkalmassági vizsgálatokhoz igazolás, szakvélemény kiállítására.

Akut vagy tartósan meglevő szemészeti gyulladások diagnosztizálására, szemkörnyéki bőrelváltozásokkal kapcsolatos konzultációra, kisebb sérülések ellátására szintén szemészeti vizsgálat ad lehetőséget.

Szemészeti vizsgálat | Szemgyulladás | Budai Szemészet

Milyen műszeres méréseket végzünk általános szemészeti szűrővizsgálat alkalmával?

Általános szemészeti szűrővizsgálat alá az alábbi vizsgálatok tartozhatnak attól függően, hogy a szemész szakorvos melyeket javasolja és tartja szükségesnek a szem általános állapotfelmérése során.

  • Fénytörés szubjektív és objektív meghatározása közelre és távolra
  • Szaruhártya-görbület mérése
  • Üvegtest biomikroszkópos vizsgálata
  • Színlátás vizsgálat
  • Szemfenék vizsgálata
  • Réslámpa vizsgálat
  • Kancsalsági szög, szemmozgások vizsgálata
  • Szemnyomás mérés
  • Könnyfilm felszakadási idő
  • Szürkehályog és zöldhályog szűrés

 Meddig tart a szemészeti szűrővizsgálat?

A műszeres mérések és a szakorvosi konzultáció összesen körülbelül másfél órát vesz igénybe. Egyes esetekben a megfelelő eredményhez pupillatágításra van szükség, amit szemcseppekkel végzünk. Ezután pupillái 2-3 órán keresztül nem szűkülnek össze a fényre, emiatt látása homályos, szemei fényérzékenyek lehetnek. A pupillatágító hatása extrém esetben 24-48 órán keresztül is tarthat. Javasoljuk, hogy gépjárművet ne vezessen, amíg a pupillatágító hatása el nem múlik. Hozzon kísérőt, vagy válassza a tömegközeledést!

A szemészeti vizsgálattal kapcsolatos plusz információ a járványhelyzet idejére: Érkezéskor kötelező a kézfertőtlenítés, lázmérés. Kérjük viseljen maszkot és pontosan érkezzen. Kérjük, a vizsgálatokra egyedül érkezzen, ha szüksége van kísérőre, akkor a kísérő a gépkocsiban vagy az utcán várakozzon. Ha a kísérőre a rendelőben való mozgáshoz is szüksége van, akkor a kísérőnek is kötelező a maszkviselés, kézfertőtlenítés és lázmérés. További járványügyi megelőző intézkedéseinkről itt olvashat.

Szemészeti szűrővizsgálat árak itt.

Jó tudni!

Amennyiben a vizsgálatot követően úgy dönt, hogy lézeres szemműtétet választ, a műtét árából levonjuk az általános szemvizsgálat árát.

Amennyiben Ön a partnerünknél a Trend Optikában készítteti el szemüvegét, a vizsgálat ára levonásra kerül a szemüveg árából.