Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Budai Szemészeti Központ - Dr. Franciska Meszaros - szemész

Dr. Mészáros Franciska

SZEMÉSZ SZAKORVOS, FEBO, MRCSI
Rövid bemutatkozás:

Orvosi diplomámat a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen, illetve a Semmelweis Egyetemen, Budapesten szereztem. A szemészeti szakképzés ideje alatt a Kaposi Mór Oktató Kórházban (Kaposvár) és a Tömő utcai I.sz. Szemészeti Klinikán (Budapest) dolgoztam. A rezidensképzés kapcsán több külföldi tanulmányúton is részt vettem, többek között Olaszországban, Trieste szemészeti klinikáján. Szemészeti szakvizsgát 2007-ben tettem Budapesten, kiválóan megfelelt minősítéssel. Továbbképzésemet ezt követően Írországban folytattam, ahol kezdetben a Cork University Hospital, majd több mint két éven át a dublini Royal Victoria Eye and Ear Hospital szemészeti részlegein fejleszthettem tovább klinikai és műtéti tudásomat. Dublinban 2011-ben megszereztem az ír szemészeti szakvizsgával a MRCSI (Member of the Royal College of Surgeons in Ireland) fokozatot, illetve ugyanebben az évben Párizsban az európai szemészeti szakvizsgával a FEBO (Fellow of the European Board of Ophthalmology) fokozatot. Egy két éves glaucoma fellowship keretén belül 2015-ben Angliában kezdtem dolgozni, ahol a warringtoni kórház szemészeti részlegén a zöldhályogos betegek klinikai ellátásában, illetve a glaukóma lézeres és műtéti kezelési lehetőségeiben szereztem értékes gyakorlati tapasztalatokat, a MIGS-t (Minimally Invasive Glaucoma Surgery) is beleértve.

Mivel foglalkozik Dr. Mészáros Franciska?

Angliába jelenleg is visszajárok, ügyeleti és zöldhályog konzulensi feladatokat látok el, illetve rendszeresen részt veszek a zöldhályog specialistáknak szervezett továbbképzéseken Manchesterben, Liverpoolban és Londonban.
A Budai Szemészeti Központ tapasztalt csapatához 2017 őszén csatlakoztam. Itt teljeskörű szemészeti vizsgálatokat, szürke-és zöldhályog szűrést és gondozást végzek, valamint a legmodernebb refraktív lézersebészeti beavatkozásokat. A glaukómás páciensek szakellátását szívügyemnek érzem.
Tagja vagyok több szemészeti társaságnak (Magyar Szemorvostársaság, European Society of Cataract & Refractive Surgeons, UK and Eire Glaucoma Society) és aktív résztvevője vagyok a magyarországi és nemzetközi továbbképzéseknek, tanfolyamoknak. Szakmai felsőfokon beszélek angolul és románul, társalgási szinten olaszul.

 

Mivel forduljon Dr. Mészáros Franciskához?

  • Bizalommal forduljon hozzá bármilyen szemészeti panasszal vagy kérdéssel kapcsolatban.
  • Glaukóma, zöldhályog területen kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.
  • Továbbá Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D előtti alkalmassági vizsgálatok, kontrollok kapcsán.